fbpx

Modul in care PayPal va facilita si platile cu monede virtuale

Modul in care PayPal va facilita si platile cu monede virtuale

Platforma PayPal e o platforma care faciliteaza trimiterea si primirea de plati. Daca ai un card asociat contului tau PayPal, poti plati online, iar banii vor fi scosi din contul tau bancar si vor merge catre contul de PP al destinatarului, iar acesta poate alege sa-i puna pe card. Acum aceasta platforma incearca si sa faciliteze platile prin monede virtuale.

PayPal, in general, e pentru utilizarea cardurilor de credit si debit pentru a efectua plati. Utilizatorii isi pot reincarca portofelele online, le pot stoca in PayPal si sa le conecteze la conturile bancare.

CITESTE SI:  De ce Facebook a eliminat sute de Pagini si conturi

Aceste lucruri sunt ceva obisnuit si sunt oarecum forme traditionale de plata. Cu toate acestea, se pare ca PP incearca sa adopte un viitor in care monedele virtuale vor deveni noul standard.

Compania a anuntat recent ca va permite clientilor sai sa cumpere, sa vanda si sa detina monede virtuale, cum ar fi Bitcoin. Asta inseamna ca, daca esti cumparator sau vanzator, poti alege sa efectuezi plata prin Bitcoin sau sa fii platit in Bitcoin.

CITESTE SI:  De ce un cofondator Facebook vrea ca compania sa fie impartita in bucati

Prima parte ar fi destul de limitata, deoarece nu toate platformele de retail accepta Bitcoin sau alte monede virtuale ca plata pentru moment. Dar cel putin optiunea exista pentru cei interesati.

Intr-un interviu pentru Reuters, presedintele si directorul executiv al companiei, Dan Schulman, a declarat: “Lucram cu bancile centrale si ne gandim la toate formele de monede virtuale si la modul in care PayPal poate juca un rol”.

CITESTE SI:  De ce o companie aeriana doreste sa ne golim conturile de Instagram de continut

Aceasta functie de plati va fi pusa la dispozitia detinatorilor de conturi PayPal din SUA in urmatoarele saptamani, dar PayPal sustine ca aceasta functie va fi extinsa si pentru alte tari in prima jumatate a anului 2021 si are de gand sa aduca aceasta functie si pe Venmo. Ce parere ai despre asta? Crezi ca persoanele fizice si juridice vor dori sa plateasca si sa fie platite prin PP folosind monede virtuale?