fbpx

Modul in care Google va aduce Chrome OS si pe alte dispozitive

Modul in care Google va aduce Chrome OS si pe alte dispozitive

Potrivit unei noi stiri, compania Google din Statele Unite a descoperit o cale de a permite sistemului de operare Chrome OS sa ruleze si pe alte dispozitive, nu numai pe Chromebook-uri.

In acest moment, pentru a utiliza sistemul Chrome OS, trebuie sa-ti procuri un Chromebook. Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea sa nu mai fie necesar in viitor, deoarece Google si Neverware au anuntat ca Google a cumparat Neverware si sistemul sau de operare CloudReady OS pe care compania care apartine de Alphabet intentioneaza sa-l ofere ca oferta oficiala Chrome OS.

CITESTE SI:  Ce pret are camera Leica C-Lux cu zoom lung

Pentru cei care nu sunt familiarizati, sistemul de operare CloudReady este o platforma bazata pe Chromium. Acesta permite dispozitivelor care nu sunt Chromebook-uri sa ruleze acel sistem al companiei detinute de Alphabet.

Ideea este ca acest lucru poate optimiza hardware-ul mai vechi si care nu mai este acceptat, pentru a deveni un computer nou care ruleaza un nou sistem de operare.

CITESTE SI:  De ce Samsung critica iPhone 12 Pro Max

“Stiri interesante: Neverware si CloudReady apartin acum oficial de Google si de echipa Chrome! Suntem nerabdatori sa impartasim mai multe detalii clientilor, utilizatorilor si fanilor CloudReady in urmatoarele saptamani”, conform unui tweet postat de Neverware.

In general, sistemul de operare CloudReady OS este folosit in scoli si intreprinderi, dar aceasta achizitie si declaratiile Google si Neverware indica ca acea platforma va fi in cele din urma pliata in Chrome OS si ca va ajunge eventual si pe alte dispozitive in viitor.

CITESTE SI:  De ce nu se doreste unificarea platformelor Facebook

Potrivit Google: “Pe masura ce CloudReady devine o oferta oficiala a Chrome OS, lansarile ar trebui sa se incadreze in versiunile oficiale ale platformei noastre pentru dispozitive”.

In prezent, Chrome OS nu totalizeaza o mare parte din piata computerelor, dar aceasta achizitie ar putea permite companiei sa se extinda pentru noi dispozitive. Ce parere ai despre acest demers al companiei Google din Statele Unite?