fbpx

Modul Autopilot al Tesla primeste aprobarea internationala

Modul Autopilot al Tesla primeste aprobarea internationala

La lansarea ultimelor caracteristici Autopilot, directorul Tesla, Elon Musk, a precizat ca va lansa noile capabilitati in tarile din afara Statelor Unite de indata ce primeste aprobarea. Astazi Musk a spus ca Tesla a primit aprobarea din partea tuturor tarilor (cu exceptia Japoniei).

Saptamana trecuta, masinile Tesla au primit un update care a introdus modul de Autopilot. Pentru cei care sunt curiosi ce reprezinta acest mod Autopilot aprobat international, este practic o versiune de control de croaziera mai elaborata si mai hi-tech, in care senzorii incorporati in masina se vor asigura ca aceasta ramane pe drum, desi intr-o gramada de clipuri video recente s-ar parea ca multi gresesc considerand-o un mod de conducere autonoma.

CITESTE SI:  Ce anume va produce Ford pentru coronavirusul Wuhan

Acestea fiind spuse, avand in vedere ca acest mod Autopilot a Tesla aprobat international se situeaza undeva intre controlul de croaziera si conducerea autonoma, ar putea exista locuri in care aceasta caracteristica nu poate fi folosita.

Cu toate acestea, potrivit unor recente serii de tweet-uri ale directorului Tesla, Elon Musk, se pare ca aceasta caracteristica a reusit sa obtina aprobarea internationala.

CITESTE SI:  Unde statiile Supercharger incarca gratuit chiar si masinile electrice non-Tesla

Potrivit lui Musk, “Aprobarile de reglementare au fost primite, asa ca Autopilot se lanseaza in toate tarile! (Cu exceptia Japoniei unde inca se afla in recenzie)”.

De asemenea, Musk a precizat ca un update aditional va sosi in curand pentru a ajuta la imbunatatirea acestei caracteristici Autopilot a Tesla.

“Autopilot 1.01 ajunge in curand: adaptarea vitezei la curbe, finete a controller-ului, o mentinere a benzii mai buna pe drumurile proaste, invatare de convoi imbunatatita!”

CITESTE SI:  Tesla a fost data in judecata din cauza caracteristicilor de siguranta "Enhanced Autopilot"

Intre timp, caracteristica Autosteer se afla inca in stadiul beta. Tocmai din acest motiv, Tesla le-a cerut soferilor sa se asigure ca mainile lor se afla tot timpul pe volan, chiar daca masina este cea care face navigarea.

Asa cum am vazut intr-un clip video recent, luarea mainilor de pe volan poate duce la un accident potential fatal.