fbpx

Modalitatea inedita prin care Apple poate imbunatati Siri

Modalitatea inedita prin care Apple poate imbunatati Siri

Cand vine vorba despre asistentii virtuali, este evident ca pentru cel Siri al companiei Apple din Statele Unite este loc de imbunatatiri. Ei bine, potrivit cercetatorilor de la compania americana Apple si de la Institutul de Interactiune Om-Computer din cadrul Universitatii Carnegie Mellon, acestia au publicat recent o lucrare care indica faptul ca una dintre modalitatile de a imbunatati Siri este prin cartografierea incaperii.

Cartografierea unei incaperi nu este ceva nou. Dispozitivele inteligente precum aspiratoarele-robot si boxa inteligenta Apple HomePod sunt in stare de asa ceva.

CITESTE SI:  Google ii plateste companiei Apple miliarde de dolari doar pentru a ramane motorul de cautare implicit

Cu toate acestea, lucrarea indica faptul ca aceasta cartografiere de incapere poate fi realizata si folosind asistenti virtuali precum Siri al Apple.

Printr-o serie de intrebari, Siri isi va putea forma o idee despre sunetele care sunt emise in jur, pentru a intelege mai bine solicitarile utilizatorilor si pentru a oferi informatii mai precise si mai relevante. De exemplu, ar putea detecta sunete precum cele de la aparatul de microunde si de la soneria usii.

CITESTE SI:  Ce nemultumire legata de aplicatiile din iOS 13.2 au unii

Cand utilizatorul confirma sunetul, Siri al Apple va putea invata ce sunet e acesta. Asadar, de fiecare data cand aparatul cu microunde emite alarma ca a terminat de incalzit, Siri ar putea alerta utilizatorul de fiecare data cand aparatul cu microunde termina de incalzit mancarea.

Sau, daca soneria de la usa suna, asistentul virtual poate trimite o alerta utilizatorului pentru a sti ca cineva a sunat, chiar si cand utilizatorul nu se afla in locuinta (si presupunand ca exista in locuinta un dispozitiv inteligent, cum ar fi Apple HomePod, care sa preia sunetul).

CITESTE SI:  De ce navetistii din New York sunt taxati accidental prin Apple Pay

Desi cercetarea mentioneaza in principal asistentul virtual Siri si boxa inteligenta HomePod ale Apple, aceasta descoperire poate fi fructificata si de alte dispozitive inteligente. Si de alti asistenti virtuali, cum ar fi Google Assistant si Alexa, pentru a fi imbunatatiti si acestia,