fbpx

Mitsubishi foloseste inteligenta artificiala pentru ca soferii sa fie mai in siguranta

Mitsubishi foloseste inteligenta artificiala pentru ca soferii sa fie mai in siguranta

Accidentele rutiere inca totalizeaza un numar extraordinar de tragedii de pe glob, uneori fiind vina soferului, alteori cauza accidentului fiind ceva ce soferul nu poate controla.

Ceea ce trebuie stiut este ca pana ce masinile fara sofer nu sunt perfectionate astfel incat acestea sa comunice unele cu altele si sa se asigure ca nu mai exista accidente, mai exista multa munca de facut pentru a-i asigura pe soferi ca sunt mai in siguranta pe sosea.

CITESTE SI:  Cum ajuta AI armata americana la repararea autovehiculelor

Mitsubishi foloseste inteligenta artificiala cu scopul indeplinirii acestui tel. Subsidiara Mitsubishi Electric a Mitsubishi Group care isi are sediul principal in Japonia, a dezvoltat o noua tehnologie care foloseste capacitatea de a invata a masinile sa detecteze cand conducatorul se simte obosit sau cand nu acorda o atentie totala drumului pe care circula.

Se spune ca tehnologia companiei Mitsubishi este o premiera in industria de automobile, iar inteligenta artificiala se bazeaza pe algoritmi de invatare care analizeaza rapid datele precum viteza si directia masinii si o compara cu comportamentul soferului care include orientarea capului si numarul de batai pe minut al inimii.

CITESTE SI:  Volvo si NVIDIA lucreaza impreuna la masini fara sofer

Inteligenta artificiala foloseste toate aceste date pentru a prezice actiunile conducatorului si le compara cu un condus efectuat in mod normal care se bazeaza pe datele colectate din calatoriile anterioare.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum il gaseste un robot pe Waldo

Daca sistemul de inleligenta artificiala vede ca ceva este gresit, il va atentiona imediat pe sofer. Noua tehnologie a Mitsubishi inca nu a fost inclusa in productia masinilor.

Cu toate acestea, compania va face o demonstratie a acestei inteligente artificiale la Tokyo Motor Show mai tarziu in aceasta luna.

Se asteapta ca modelele de masini Mitsubishi din 2019 ar putea include aceasta tehnologie de inteligenta artificiala.