fbpx

Misterul din spatele inchiderii serviciului de recunoastere a melodiilor TrackID al Sony

Misterul din spatele inchiderii serviciului de recunoastere a melodiilor TrackID al companiei Sony

Exista o multime de servicii de recunoastere a melodiilor care vor asculta o parte din ele si care iti vor oferi sugestii cu privire la cum s-ar putea numi melodia pe care o asculti.

Shazam este cu siguranta unul dintre cele mai populare servicii de recunoastere a melodiilor. Dar poate nu stiai ca Sony avea un serviciu de recunoastere a cantecelor similar denumit TrackID care din pacate se va inchide in curand.

Sony a confirmat ca isi inchide serviciul de recunoastere a melodiilor TrackID. TrackID a fost in principal folosit de cei care detineau un smartphone Sony pentru ca serviciul de recunoastere a cantecelor venea preinstalat pe telefoanele lor.

CITESTE SI:  Preturile si specificatiilor noilor smartphone-uri Mate 40 ale Huawei

Acest serviciu TrackID de recunoastere a cantecelor al Sony a oferit un set decent de caracteristici printre care se numara obtinerea de informatii despre o melodie, permiterea utilizatorilor sa urmareasca clipurile video ale artistului, sa verifice biografiile artistilor si chiar sa salveze melodiile pe care le-au descoperit pe Spotify.

CITESTE SI:  Cum va fi capabil de efecte bokeh iPhone XR cu o singura camera

Sony arata acum o notificare in interiorul aplicatiei TrackID care ii informeaza pe utilizatori ca aplicatia va fi inchisa pe data de 15 septembrie. Compania nu prea ofera un motiv concret pentru aceasta miscare, spunand doar ca “toate afacerile merg inainte si uneori asta inseamna ca aplicatiile sunt inchise”.

Cei care au folosit aplicatia TrackID a Sony pentru a descoperi melodii ar trebui sa tina minte ca toate datele de utilizator vor fi sterse pe data de 15 septembrie. Asta inseamna ca utilizatorii vor fi nevoiti sa-si salveze cantecele descoperite altundeva, avand in vedere ca nu exista nicio optiune in aplicatie de a exporta cantecele salvate.

CITESTE SI:  Oukitel K10000 - primul smartphone cu baterie de 10 000mAh din lume

Cum ramane cu utilizatorii care au folosit serviciul de recunoastere a cantecelor TrackID al Sony daca aceasta aplicatie se inchide? Compania insasi le recomanda sa se indrepte catre Shazam.