Milano interzice temporar masinile pentru a ajuta la combaterea smogului

Milano interzice temporar masinile pentru a ajuta la combaterea smogului

Beijing si New Delhi planuiesc initiative majore pentru a tine masinile departe de strazi, cel putin un timp, din cauza smogului.

Acum, chiar si orasele care nu sunt faimoase pentru smogul lor iau masuri drastice pentru a-si curata aerul.

Astazi, strazile orasului italian Milano sunt pline cu biciclete si pietoni ca rezultat al interzicerii circulatiei masinilor timp de trei zile.

Daca a existat vreodata un motiv bun sa fii eco, acum ar fi momentul potrivit, mai ales cand auzi cum tot mai multe orase din lumea asta experimenteaza cantitati in crestere de smog (ceata de fum) din cauza poluarii emise de masinile obisnuite.

CITESTE SI:  Ce distanta uriasa au parcurs masinile Tesla cu Autopilot-ul activat

De fapt, se pare ca recent, orasul Milano, Italia, a decis sa interzica temporar masinilor sa mai circule pe sosea pentru a ajuta la combaterea propriei probleme de smog, cu fotografii cu strazile aproape goale din Milano care arata cat de tacut a devenit orasul fara masini.

Pentru primele trei zile ale acestei saptamani, orasul Milano a ordonat ca masinile private sa stea departe de strazi in intervalul orar 10AM – 4PM, din cauza smogului.

CITESTE SI:  Specificatiile consolei de jocuri Project Scorpio sunt confirmate de Microsoft

Pentru a se revansa fata de acest inconvenient, au aplicat reduceri masive sistemului de transport public de persoane, iar navetistii din Milano pot circula nelimitat cu costul unei singure deplasari.

Cu siguranta Milano nu este singurul oras care interzice temporar masinile din cauza smogului. In Oslo, Norvegia, s-au introdus planuri similare.

De asemenea, India a incercat practici similare si nu a trecut prea mult timp ca si China a instituit o interzicere temporara similara asupra masinilor in incercarea de a ajuta la reducerea smogului pe care acestea il emit.

CITESTE SI:  Acer a dezvoltat un ATV electric

China a incercat sa rezolve aceasta problema prin introducerea ploii artificiale si se pare, de asemenea, ca o companie din Canada vinde clientilor chinezi sticle cu aer curat, avand in vedere ca poluarea a devenit mult prea serioasa pentru a-i rezista.

Mai mult, un artist din China a aspirat suficient de mult smog astfel incat sa poata construi o caramida din el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *