fbpx

Microsoft vrea sa transmita internet prin frecvente TV nefolosite

Microsoft vrea sa transmita internet prin frecvente TV nefolosite

La un eveniment care a avut loc marti in Washington DC, Microsoft a propus folosirea tehnologiei pentru a ajuta la conectarea a 23,4 milioane de americani din zonele rurale care nu au acces la internet de mare viteza.

Microsoft si-a anuntat ieri planurile de a transmite internet broadband prin spectrul nefolosit de canale TV. Acest serviciu de internet in spatiu gol va folosi spectrul nefolosit dintre acele canale din spectrul TV pentru a transmite serviciul de internet.

Unii dintre voi poate nu va amintiti ca a existat o vreme in care semnalele TV pluteau prin aer pentru a oferi continut de-a lungul si de-a latul tarii. Microsoft are de gand sa investeasca 10 miliarde de dolari in initiativa sa de a lansa un serviciu de internet broadband folosind frecvente TV nefolosite in 12 state din Statele Unite, printre care se numara si New York.

CITESTE SI:  Cum explica Avast scandalul vanzarii de date despre utilizatori

Serviciul companiei Microsoft va conecta un numar estimat de oameni de doua milioane din tara la internet. Compania nu a clarificat in acest moment cat de mult ii va taxa pe clientii care se inscriu in acest serviciu care foloseste frecvente TV nefolosite.

CITESTE SI:  La ce lucreaza Printul Harry impreuna cu Oprah pentru Apple

Clientii vor fi nevoiti sa cumpere receptoare speciale care pot transforma semnalele frecventelor TV nefolosite in WiFi. Hardware-ul pentru locuinta va costa initial aproximativ 1000 de dolari, dar compania Microsoft spune ca acest cost va fi redus la 200 de dolari pe unitate pana la sfarsitul urmatorului an.

De asemenea, Microsoft a spus ca serviciul care foloseste frecvente TV nefolosite va avea un pret competitiv care va concura cu internetul conventional prin cablu. Microsoft spera ca serviciul sau de internet broadband care foloseste frecvente TV nefolosite va conecta peste doua milioane de oameni la net pana in 2022.

CITESTE SI:  Ce preturi au noile controlere Xbox ale Microsoft

Anuntul oficial a fost facut ieri de Microsoft la un hotel aflat la cateva blocuri distanta de Casa Alba din Washington. Este acelasi loc in care Alexander Graham Bell a demonstrat acum cateva zeci de ani apelurile telefonice dintre doua locuri situate pe ambele coaste ale Statelor Unite.