fbpx

Microsoft vrea cu adevarat sa-i folosesti browserul Edge

Microsoft vrea cu adevarat sa-i folosesti browserul Edge

Microsoft are un nou truc pentru a-i convinge pe utilizatorii de Windows 10 sa ramana la noul browser Edge, in detrimentul Chrome sau Firefox.

Potrivit ultimelor cifre, s-a descoperit ca navigatorul web Edge al Microsoft care vine la pachet cu Windows 10, se confrunta inca cu o rata destul de scazuta de adoptie.

Luand in considerare ca browserul Edge al Microsoft este o schimbare uriasa, comparativ cu Internet Explorer, si ca vine cu niste caracteristici si cu o interfata noua si eleganta, se pare ca utilizatorii inca ezita sa-l adopte.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce pret are noul PC Surface Studio 2 AIO al Microsoft

Din acest motiv, se pare ca Microsoft face pasi pentru a ajuta la incurajarea unei rate de adoptii mai mari a aplicatiei.

Potrivit surselor, se pare ca in viitorul sistem de operare Windows 10 preview despre care s-a aflat in mod neoficial, Microsoft ii incurajeaza in mod activ pe utilizatori sa foloseasca aplicatiile implicite care vin la pachet cu Windows 10, browserul Edge fiind unul dintre ele.

CITESTE SI:  Imaginile GIF in miniatura de pe YouTube sunt acum disponibile pentru majoritatea utilizatorilor, dar nu pentru toate browserele

In fereastra in care utilizatorii pot alege aplicatiile implicite pentru a deschide fisiere in Windows 10, va exista acum o noua optiune care le cere utilizatorilor: “Give Microsoft Edge a shot” si care preamareste niste virtuti ale browserului, cum ar fi abilitatea de a scrie pe website-uri si de a impartasi idei, functionalitatea Reading View, precum si abilitatea de a folosi Cortana.

Acest lucru nu se aplica numai pentru browserul Edge al Microsoft. Optiunea se va aplica de asemenea si pentru alte aplicatii implicite, cum ar fi atunci cand incerci sa treci la o aplicatie diferita de fotografii sau de muzica.

CITESTE SI:  O extensie rau intentionata a browserului Chrome a fost instalata de 37.000 de utilizatori

Dupa cum se pare, se speculeaza ca din cauza faptului ca browserului Edge ii lipsesc anumite caracteristici, cum ar fi suportul pentru extensii, utilizatorii inca ezita sa adopte acest browser, desi acest lucru s-ar putea schimba in viitor, odata ce suportul va fi lansat.