fbpx
Microsoft se angajeaza sa foloseasca energie regenerabila in proportie de 50% pana in 2018

Microsoft se angajeaza sa foloseasca energie regenerabila in proportie de 50% pana in 2018

Lumea experimenteaza efecte precum schimbarea de clima, inclusiv vremea extrema, problemele cu calitatea aerului si cu incalzirea oceanelor noastre. Companiile tehnologice precum Microsoft au nevoie sa creeze tot mai mult centre de date in lume pentru a-si satisface cerintele, avand in vedere ca avanseaza tot mai mult cu tehnologia de cloud.

Centrele de date se intampla sa fie unele dintre cei mai mari consumatoare de electricitate de pe planeta, asa ca folosesc destul de multe resurse.

CITESTE SI:  CEO-ul Uber despre conversia soferilor sai in angajati in California

Companii majore precum Google si Apple s-au angajat sa foloseasca energie regenerabila pentru a-si alimenta cladirile.

Microsoft si-a iterat angajamentul pentru cauza sa, avand in vedere ca planuieste sa foloseasca energie regenerabila in proportie de 50% pana in 2018.

Microsoft s-a angajat sa imbunatateasca mixul combinat de date in centrele lor de date si in businessul per ansamblu.

Spera sa foloseasca energie regenerabila in proportie de 50% pana in 2018 si 60 de procente pana la sfarsitul acestei decade.

CITESTE SI:  Cum s-au razbunat fanii Urzeala Tronurilor pe scenaristi

Microsoft doreste sa creasca rolul surselor de energie regenerabila in mixul de electricitate in anii care urmeaza. Mixul de electricitate consta in prezent din 44% energie regenerabila si 56% conventionala.

Microsoft a semnat de asemenea o noua intelegere prin care va adauga 20 de megawatti de electricitate solara retelei de electricitate din Virginia, Statele Unite.

CITESTE SI:  Compania care a produs si vandut iPhone-uri din componente defecte

Microsoft s-a angajat de asemenea sa fie mai transparenta in legatura cu consumul sau de electricitate din regiunile sale si cu mixul de electricitate pe care il foloseste pentru a alimenta centrele sale de date.

De asemenea, va continua sa faca rapoarte despre consumul de energie total si impactul asupra programului sau de carbon. E bine ca compania vrea sa foloseasca electricitate regenerabila.