fbpx

Microsoft lucreaza la aceasta aplicatie pentru Mac-urile cu cip M1 ale Apple

Microsoft lucreaza la aceasta aplicatie pentru Mac-urile cu cip M1 ale Apple

Dezvoltarea de aplicatii pentru doua platforme separate, cum ar fi macOS si Windows, prezinta propriile seturi de provocari. Pana ceva timp in urma, Mac-urile si PC-urile Windows aveau hardware similar in sensul ca ambele foloseau procesoare x86, dar compania Apple din Statele Unite s-a reprofilat pe propriul sau cip M1, ceea ce a venit cu obstacole pentru dezvoltatori.

Dezvoltatorii au devenit ingrijorati cu privire la suportul si disponibilitatea aplicatiilor pentru cipul M1. Din fericire, insa, compania Microsoft din Statele Unite va oferi in continuare asistenta in ceea ce priveste aplicatiile Office.

CITESTE SI:  LeEco are, se pare, un smartphone cu 8GB de RAM in lucru

Intr-un tweet postat de Erik Schwiebert, un inginer software al companiei americane Microsoft pentru produsele Apple, acesta a dezvaluit ca Microsoft va lansa o versiune beta a Office 2019, versiune proiectata pentru cipul M1 al Apple.

De fapt, pentru a fi mai precisi, Schwiebert a dezvaluit ca compania Microsoft din Statele Unite lucreaza la o versiune universala a Mac Office 2019.

CITESTE SI:  De ce utilizatorii Android din Europa vor fi intrebati ce browser vor sa foloseasca

Pentru cei nefamiliarizati cu ce anume inseamna asta, aceasta este o versiune a aplicatiei Office a Microsoft care va functiona atat pe Mac-urile Apple cu procesor Intel, cat si pe Mac-urile Apple noi cu cip M1.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca aceasta aplicatie Office este in prezent in stadiu beta si nu e clar cand va fi disponibila pe Mac pentru publicul larg.

Acestea fiind spuse, compania Apple din SUA a mentionat in timpul anuntului sau pentru cipul M1 ca Rosetta 2 va fi disponibil pentru convertirea aplicatiilor x86 pentru ca acestea sa functioneze pe Mac-urile noi cu cip M1, dar consideram ca aceasta este mai degraba o cale temporara, nu una permanenta.

CITESTE SI:  In ce forma soseste Google Stadia oficial pe iOS

Asa ca initiativa companiei Microsoft de a lucra la dezvoltarea unei versiuni compatibile universal a aplicatiei Microsoft Office pentru Mac-urile Apple a sosit la tanc.