fbpx

Microsoft iti va afla obiceiurile pentru ca bateria laptopului tau sa dureze mai mult

Microsoft iti va afla obiceiurile pentru ca bateria laptopului tau sa dureze mai mult

Inginerii Microsoft au petrecut zeci de ani incercand sa construiasca o baterie semnificativ mai buna pentru laptopuri si tablete.

Cu totii ne folosim laptopurile in mod diferit. Unii dintre noi ar putea fi profesionisti si ar putea face multa editare foto si video, codare, mixare de sunet si asa mai departe.

Unii dintre noi le folosesc pentru activitati de productivitate, cum ar fi scrierea de documente, la crearea foilor de calcul, prezentari si asa mai departe.

CITESTE SI:  Un analist prezice cand se vor lansa noile console Xbox si PlayStation

Unii dintre noi ar putea fi niste utilizatori foarte light care folosesc laptopul doar pentru a naviga pe internet, la urmarirea de clipuri video si pentru a asculta muzica.

Cu toate acestea, bateria computerului tau nu poate spune ce tip de utilizator esti, dar asta este ceva ce Microsoft vrea sa analizeze.

Microsoft a inceput recent sa cerceteze ideea bateriilor de laptopuri care se pot ajusta singure in functie de modul in care folosesti laptopul.

CITESTE SI:  Microsoft cumpara LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari

Intr-un final, acest lucru ar putea conduce la aparitia laptopurilor care au baterii pot rezista mai mult decat in mod normal, iar asta pur si simplu pe baza obiceiurilor tale de utilizare.

Potrivit echipei Microsoft, “Combina cateva tipuri diferite, toate fiind optimizate pentru sarcini diferite, in acelasi computer. Apoi, lucreaza cu sistemul de operare Microsoft pentru a afla ce fel de utilizator este. Sa spunem, citirea de documente Word sau editarea de secvente video si aplica cea mai eficienta baterie pentru acea sarcina”.

CITESTE SI:  Ce laptop ar fi explodat in timpul utilizarii normale

Pana acum, Microsoft a reusit cu succes sa construiasca prototipuri functionale ale conceptului lor de baterie.

Se asteapta ca compania isi va prezenta descoperirile in cadrul Simpozionului ACM pentru Principiile Sistemelor de Operare mai tarziu in aceasta saptamana.