fbpx
Microsoft descopera ca durata ta de atentie este mai scurta decat cea a unui peste

Microsoft descopera ca durata ta de atentie este mai scurta decat cea a unui peste

Dupa un sondaj in care au fost implicati 2000 de oameni si dupa monitorizarea activitatii creierului a 100 de persoane, Microsoft a concluzionat ca, desi abilitatea noastra pentru sarcini multiple a crescut, durata atentiei a scazut.

Ai impresia ca tehnologia din viata ta te face sa-ti fie mai greu sa-ti concentrezi atentia pentru perioade mai lungi de timp? Compania Microsoft spune ca a gasit dovezi care iti sustin teoria. Microsoft a publicat recent un studiu care a fost facut pe baza sondajelor cat si a unor electroencefalograme.

CITESTE SI:  Aceasta companie va produce in masa smartphone-uri cu camera sub ecran anul viitor

Studiul Microsoft a concluzionat ca durata medie a atentiei a scazut foarte mult de la inceputul secolului. In timp ce in anul 2000, oamenii se puteau concentra cate 12 secunde pe o sarcina, in 2013 numarul a scazut la 8 secunde, cam cu o secunda mai putin decat un peste auriu.

Se pare ca o mare parte din aceasta reducere a atentiei la un nivel mai redus decat al unui peste se datoreaza smartphone-urilor si avalansei de continut. Multi tineri isi verifica obsesiv smartphone-urile, iar abundenta de lucruri care se pot face pe internet, printre care se numara si navigarea pe retelele sociale, iti distrag atentia foarte usor. Din fericire, exista si un lucru bun in aceasta dependenta.

CITESTE SI:  Aplicatia Shazam pentru iOS primeste Modul Offline

Desi tehnologia afecteaza durata atentiei per ansamblu, aceasta pare si sa-ti imbunatateasca abilitatile de a te ocupa de mai multe sarcini si de a te concentra in izbucniri scurte, in acelasi timp. Nu numai ca iti dai seama care lucruri merita atentia ta, dar faci o treaba mai buna in a tine minte lucrurile importante.

CITESTE SI:  Cum poate sistemul AI al Kia sa ajusteze interiorul masinii in functie de starea pasagerului

Exista limite pentru aceste imbunatatiri, folosirea in exces a retelelor sociale tinde sa te afecteze in mod negativ, dar poti sta linistit stiind ca exista un lucru bun in dependenta ta de gadgeturi.