fbpx
Microsoft a creat o versiune de Windows 10 doar pentru guvernul chinez

Microsoft a creat o versiune de Windows 10 doar pentru guvernul chinez

Desi Windows 10 al Microsoft a fost un succes in mare parte din lume, nu a avut parte de o lansare grozava pe piata chineza.

Intr-o incercare de a imbunatati un pic lucrurile, Microsoft a produs recent o versiune unica a sistemului de operare pentru guvernul chinez.

China este una dintre cele mai profitabile piete de pe planeta pentru companiile tehnologice, dar este una care joaca dupa regulile proprii.

Companiile tehnologice trebuie sa faca deseori exceptii de la regula cand vine vorba despre China daca vor sa aiba acces la potentialul pe care il ofera aceasta piata chineza.

CITESTE SI:  Ce anume obliga Google producatorii de smartphone-uri Android

Nu va surprinde pe nimeni sa afle faptul ca Microsoft a creat o versiune speciala a celui mai nou sistem de operare, ultima iteratie a sistemului lor de operare, doar pentru guvernul chinez.

Este relativ usor sa intri in posesia diverselor versiuni de Windows 10 care includ Windows 10 Home, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Mobile, Pro, etc, dar nu vei putea pune mana pe Windows 10 Zhuangongban.

CITESTE SI:  Ce functii noi vor sosi pe Chrome OS 87 de la Google

Acest sistem de operare se refera la “Windows 10 Editia Oferita Special”, o versiune speciala a sistemului de operare pe care Microsoft a creat-o pentru guvernul chinez.

Vorbind pentru revista chineza Caixin, directorul Microsoft China, Ralph Haupter, a spus ca acest lucru a fost facut ca parte a unui parteneriat cu compania CETC din China.

Haupter spune pentru Caixin ca aceasta editie speciala a sistemului de operare are mai putine aplicatii si servicii de la Microsoft si integreaza mai multe controale de administrare si securitate, potrivit cerintelor guvernului chinez.

CITESTE SI:  Ce companii vor sa investeasca in fondul SoftBank si in ce scop

Haupter nu a intrat prea mult in detalii in legatura cu schimbarile sau daca sistemul de operare arata in vreun fel diferit, dar acesta spune ca aceasta versiune a sistemului de operare pastreaza abilitatea de a rula orice program compatibil cu cel mai nou sistem de operare al Microsoft.