fbpx

Microsoft are de gand ca aplicatiile Android sa poata fi rulate in Windows Phone [zvon]

Android + Windows

Am vazut cum companii precum BlackBerry au permis aplicatiilor Android sa ruleze pe platforma lor. Este adevarat ca nu este cea mai optimizata experienta pe care o poti avea, dar daca vroiau o anume aplicatie care nu este disponibila pentru BlackBerry OS 10, atunci ai macar optiunea asta.

Acum, potrivit unei stiri de Neowin, se pare ca Microsoft vrea sa le ofere utilizatorilor Windows Phone o optiune similara. Aceasta nu este prima data cand Microsoft cocheteaza cu aceasta idee de a permite aplicatiilor Android sa ruleze pe Windows Phone.

CITESTE SI:  Xperia Z3+ si Xperia Z4 par usor de reparat

Companii precum BlackBerry permit deja rularea aplicatiilor Android pe platforma lor, desi nu este cea mai buna experienta pe care o poti avea. Daca te gandesti ca aplicatiile nu sunt optimizate cu platforma, e si normal. Totusi, daca ai nevoie de o aplicatie care nu este disponibila pentru BlackBerry OS 10, poti incerca una Android.

Potrivit unui raport de Neowin, si Microsoft ar putea integra aceasta facilitate in platforma sa Windows Phone. In ceea ce priveste compania Microsoft din Redmond, au existat zvonuri inca de acum un an ca ar putea adauga aceasta functionalitate Android in Windows Phone, dar nici pana acum nu s-a concretizat nimic. Unul dintre motivele pentru care Microsoft nu se grabeste cu aceasta facilitate Android ar fi faptul ca Google ar putea-o da in judecata daca permit ca Google Play sa ruleze pe Windows Phone.

CITESTE SI:  De unde s-ar putea aproviziona Oppo cu displayuri OLED curbate pentru smartphone-urile sale
CITESTE SI:  Cat de rapid si eficient energetic ar putea fi noul cip A12 al Apple fata de actualul cip

Un alt motiv ar putea fi faptul ca daca Microsoft permite ca aplicatiile Android sa poata fi rulate pe platforma Windows Phone, atunci exista posibilitatea ca dezvoltatorii sa nu mai dezvolte softuri pentru Windows Phone. Microsoft nu a declarat nimic in legatura cu acest subiect. Probabil vom afla mai multe informatii la conferinta BUILD care va avea loc in curand.