fbpx

Microsoft ar putea avea un sistem operational de stocare de date pe ADN. 215 milioane de GB pe un singur gram de ADN

Microsoft se asteapta ca vor avea un sistem operational de stocare de date pe ADN. 215 milioane de GB pe un singur gram de ADN

Microsoft planuieste sa inceapa sa stocheze date pe lanturi de ADN in urmatorii ani, au dezvaluit arhitectii companiei. Microsoft se asteapta ca va avea un sistem de stocare operational bazat pe ADN in interiorul unui centru de date pana la sfarsitul acestei decade, potrivit unei stiri de MIT Technology Review.

Microsoft a lucrat pentru a face posibila stocarea de informatie digitala pe lanturi de ADN, iar arhitectii in calculatoare ai companiei au dezvaluit acum ca vor avea un sistem operational de stocare pe ADN in cativa ani.

CITESTE SI:  Filmul The Simpsons Movie 2 se afla inca in etapele timpurii, iar regizorul si producatorul sunt indecisi

Microsoft isi doreste sa aiba un sistem operational de stocare de informatie folosind ADN in interiorul unui centru de date pana in 2020, asta potrivit unei stiri de MIT Technology Review.

Stocarea operationala pe ADN va fi urmatorul pas al Microsoft in asigurarea longevitatii datelor pentru o generatie condusa de informatie digitala. Hard diskurile conventionale din centrele de date pot stoca informatie pentru cativa zeci de ani, dar avand in vedere ca tot mai multe date sunt generate cu fiecare zi care trece, sunt necesare solutii mai ingenioase.

CITESTE SI:  De ce Germania interzice scolilor folosirea Microsoft Office 365

Arhitectii in calculatoare ai Microsoft au incercat sa vina cu modalitati de a rezolva aceasta problema. Acestia iau acum in considerare materiale biologice precum ADN-ul pentru a inmagazina nenumarati TB de informatie digitala.

Oamenii de stiinta au fost anterior in stare sa inregistreze 215 milioane de GB de date pe un singur gram de acid dezoxiribonucleic prin folosirea de siruri de acid nucleic pentru a inghesui informatia in celulele vii.

CITESTE SI:  Unii utilizatori de iPhone X nu pot raspunde la apeluri pe telefonul lor

Cu toate acestea, materialele necesare pentru a efectua un exercitiu similar chiar de jumatatea acestei dimensiuni va necesita o investitie considerabil de mare. Asadar, costurile trebuie reduse un pic de Microsoft pentru ca aceasta sa devina o solutie de stocare viabila financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *