fbpx
Microsoft a renuntat la Windows 7. Cate PC-uri mai ruleaza acest sistem de operare in lume

Microsoft a renuntat la Windows 7. Cate PC-uri mai ruleaza acest sistem de operare in lume

Ieri, compania Microsoft din Statele Unite a renuntat la sistemul de operare Windows 7, dupa circa 10 ani de la lansarea acestui sistem. Noi date surprinzatoare au dezvaluit cate PC-uri din intreaga lume inca mai folosesc Windows 7.

Sistemul de operare Windows 7 al companiei americane Microsoft a fost lansat in urma cu mai bine de 10 de ani si, de atunci, a fost succedat de Win 8 si Win 10, cel din urma fiind cel mai nou sistem de operare al sau.

CITESTE SI:  De ce analistii nu sunt impresionati de noile iPhone-uri din acest an ale Apple

Drept urmare, nu este o surpriza sa aflam ca compania Microsoft din Statele Unite a renuntat oficial la Win 7. Microsoft i-a avertizat pe utilizatorii Windows 7 de ceva vreme ca asistenta se apropie de sfarsit si se pare ca ziua respectiva a sosit.

Putem spune ca multora le va lipsi platforma. A fost unul dintre cele mai folosite sisteme de operare de la compania Microsoft din Statele Unite, Win 10 avand nevoie de cativa ani pentru a depasi Windows 7 in ceea ce priveste cota de piata.

CITESTE SI:  Asa arata smartphone-ul Apple iPhone 12 la care oamenii viseaza

Cu toate acestea, in ciuda faptului ca platforma are peste 10 ani vechime, datele de la Netmarketshare au dezvaluit ca circa 26% dintre toate PC-urile din lume continua sa ruleze aceasta platforma.

Nu este surprinzator ca multi ezita sa treaca la Win 10. Asta din cauza lucrurilor negative pe care Win 8 le-a adus platformei companiei Microsoft. Deci nu putem acuza utilizatorii ca ezita sa-si schimbe platforma.

CITESTE SI:  Apple accepta WeChat Pay in China ca metoda de plata pentru App Store

Acestea fiind spuse, daca inca folosesti Windows 7, cel mai bine ar fi sa treci la un sistem de operare mai nou. Asta pentru ca compania Microsoft din Statele Unite nu va mai oferi asistenta pentru Windows 7, ceea ce inseamna ca nu va mai lansa pentru acest sistem patch-uri si update-uri de securitate, ceea ce expune platforma vulnerabilitatilor si atacurilor.