fbpx

Microsoft a iesit. Ce alta companie poate cumpara TikTok

Microsoft a iesit. Ce alta companie poate cumpara TikTok

Compania Microsoft din Statele Unite a renuntat oficial sa cumpere platforma de social media TikTok. Compania din Statele Unite a emis duminica o declaratie prin care a confirmat ca ByteDance, compania care detine TikTok, a respins oferta Microsoft.

Intre timp, ByteDance pare pregatita sa anunte un acord cu Oracle, singura companie americana cunoscuta care a ramas in licitatie. Conform declaratiei Microsoft: “Suntem increzatori ca propunerea noastra ar fi fost benefica pentru utilizatorii TikTok, asigurand totodata interesele de securitate nationala. Pentru asta, am fi facut modificari semnificative pentru a ne asigura ca platforma indeplineste cele mai inalte standarde de securitate, confidentialitate, siguranta online si de diminuare a dezinformarii – si am clarificat aceste principii in declaratia noastra din august”.

CITESTE SI:  Cum stimuleaza Google jocurile pe Chromebook-uri

Compania americana nu a specificat exact ce modificari a propus. Cu toate acestea, anuntul companiei Microsoft vine dupa o stire din acest weekend de la publicatia China Morning Post conform careia ByteDance nu era dispusa sa vanda algoritmul sau extrem de eficient unui ofertant din SUA.

CITESTE SI:  Samsung dezvaluie un prototip de casca de realitate virtuala care nu are nevoie de smartphone

Pentru a mentine utilizatorii conectati la serviciu, un cumparator american ar trebui sa rescrie codul care a fost atat de esential pentru TikTok.

Conform stirii, ByteDance i-a informat atat pe oficialii SUA, cat si pe viitorii cumparatori, despre decizia. Anuntul Microsoft a venit cu cateva zile inainte de data limita de 15 septembrie stabilita de presedintele american Donald Trump.

CITESTE SI:  Voluntari chinezi au petrecut 200 de zile intr-o baza lunara simulata

Microsoft a confirmat la inceputul lunii august ca doreste sa cumpere ramura americana a TikTok. Acum ca Microsoft a iesit din cursa, New York Times informeaza ca Oracle e singurul pretendent american cunoscut si ramas pentru TikTok.

Wall Street Journal a precizat acum cateva ore ca compania Oracle a fost aleasa de ByteDance pentru a cumpara TikTok, desi acest lucru nu fusese inca confirmat de oficialii ByteDance, Oracle sau SUA.