fbpx

Meme-urile ofensive i-au costat pe 10 studenti admiterea la Harvard

Meme-urile ofensive i-au costat pe 10 studenti admiterea la Harvard

Harvard este de mult timp considerata ca fiind una dintre cele mai bune universitati din lume, iar asta din motive bune. Aceasta are o istorie lunga in care a scos lideri, ganditori, intelectuali si mari afaceristi.

Procentul de admitere este unul foarte scazut, pentru ca Harvard a admis numai 5,2% dintre toti candidatii pentru promotia 2021, iar acum 10 dintre studentii care au primit oferte de la aceasta universitate au fost in cele din urma respinsi din cauza meme-urile ofensive postate de ei pe Facebook.

CITESTE SI:  Ce fel de noua campanie incearca sa influenteze alegerile intermediare din Statele Unite, potrivit Facebook

Potrivit Harvard Crimson, cel putin unor zece viitori studenti li s-a spus ca nu mai sunt bineveniti la aceasta universitate dupa ce s-a dezvaluit ca au postat meme-uri rasiste si sexiste pe un grup de Facebook privat denumit “Harvard memes for horny bourgeois teens”, adica “Meme-uri Harvard pentru tineri excitati si burghezi”.

CITESTE SI:  De ce WhatsApp a interzis 400.000 de conturi in Brazilia

Cei de la Harvard Crimson au vazut unele dintre meme-uri, dar nu le-au facut publice. Potrivit stirii, meme-urile erau foarte socante si ofensive, iar unii glumeau despre Holocaust si despre moartea copiilor, pe langa faptul ca erau foarte rasisti.

Studentilor care au luat parte la asta li s-au trimis emailuri de catre universitate in care li s-a spus ca starea admiterii lor a fost analizata. Acestora li s-a cerut sa prezinte o afirmatie in care sa explice actiunile si postarile lor care vor fi discutate apoi cu Comisia de Admitere.

CITESTE SI:  De ce Parlamentul Marii Britanii si cel al Canadei ii cer lui Mark Zuckerberg sa se prezinte la o audiere

Potrivit stirii, cel putin unor 10 studenti li s-a anulat admiterea la aceasta universitate in acest an, lucru care ar trebui sa serveasca drept un avertisment pentru aceia, care se complac in acest fel de comportament, sa reflecteze si sa si-l indrepte.