fbpx

Masurile Instagram pentru conturile dubioase

Masurile Instagram pentru conturile dubioase

Compania Instagram din Statele Unite doreste sa reduca influenta conturilor dubioase, asa ca a anuntat noi masuri in acest sens. In ziua de azi, este foarte simplu sa creezi un profil pe care sa-l folosesti strict pentru spam sau pentru a raspandi stiri false.

Nu e dificil sa creezi un cont de social media. Ai nevoie doar de o adresa de e-mail. Usurinta de inscriere este conceputa astfel incat utilizatorii sa nu fie nevoiti sa se confrunte cu obstacole in a-si crea un cont de social media.

CITESTE SI:  Care este numele de cod pentru smartphone-ul LG V40? Ne zice Evan Blass

Pentru o platforma de social media este important sa aiba cat mai multi utilizatori. Din pacate, un efect secundar al acestui sistem este ca a devenit din ce in ce mai lesne pentru oameni sa creeze conturi dubioase, conturi destinate in general pentru a raspandi dezinformare.

Instagram spera sa reduca aceasta tendinta prin noi masuri de verificare pentru conturile dubioase. Potrivit companiei Instagram din Statele Unite: “Incepand de astazi, vom solicita oamenilor sa confirme cine se afla in spatele unui profil atunci cand vedem un model de comportament potential neautentic. Prin indemnarea persoanelor din spatele profilelor Instagram sa-si confirme informatiile si identitatea, vom putea intelege ce profiluri incearca sa-i insele pe urmaritorii lor, sa le scoatem responsabile si sa pastram comunitatea benefica”.

CITESTE SI:  Compania care permite biciclistilor profesionisti sa participe virtual la Turul Frantei
CITESTE SI:  VIDEO: Femeia-robot care arata si se misca exact ca o fiinta umana

Compania va solicita utilizatorilor sa partajeze informatii de verificare, cum ar fi actul de identitate, despre care Instagram sustine ca vor fi stocate doar 30 de zile pana cand analiza este completa si ca nu vor fi distribuite pe profilul utilizatorului.

Ce parere ai despre noile masuri impuse de compania Instagram din Statele Unite pentru conturile dubioase? Crezi ca sunt niste masuri justificate?

Facebook