fbpx

Masinile si camioanele Volvo pot impartasi alerte de trafic intre ele

Masinile si camioanele Volvo pot impartasi alerte de trafic intre ele

Aplicatii precum Waze si Google Maps se bazeaza foarte mult pe informatii obtinute de la oameni, pentru ca utilizatorii pot raporta accidente, ambuteiaje si asa mai departe.

Cu toate acestea, se pare ca, daca conduceti o masina Volvo, este posibil sa puteti obtine mai multe informatii de la alte masini de-ale companiei, datorita utilizarii unui sistem bazat pe cloud.

Compania a anuntat ca, incepand de acum, unele dintre masinile si camioanele sale vor putea comunica alerte de trafic intre ele. Aceasta nu este o caracteristica noua, deoarece, de exemplu, in trecut, daca o masina Volvo isi pornea luminile de avertizare, aceasta trimitea aceste informatii si alerta de trafic in cloud si avertiza apoi autoturismele Volvo din apropiere ca un alt autoturism de-al companiei s-a defectat in apropiere.

CITESTE SI:  Programul Wikipedia Zero al Wikimedia se va inchide

Cu toate acestea, aceasta ar trebui sa fie prima data cand autoturismele Volvo vor impartasi aceste informatii si alerte de trafic cu camioanele aceleiasi companii, acest lucru practic extinzand reteaua.

CITESTE SI:  BMW lucreaza cu Solid Power pentru baterii solid-state pentru masini electrice

Potrivit lui Malin Ekholm, vicepresedinte al Centrului de Siguranta al Masinilor Volvo, “Impartasirea datelor de siguranta in timp real pe baza tehnologiei noastre de siguranta poate ajuta la evitarea accidentelor. Cu cat avem mai multe autovehicule care impartasesc date de siguranta in timp real, cu atat de sigure vor deveni drumurile noastre. Asteptam cu nerabdare sa stabilim noi colaborari cu alti parteneri care ne impartasesc angajamentul fata de siguranta traficului”.

Sistemul Hazard Light Alert al Volvo a devenit mai mult sau mai putin un standard in modelele vandute in Suedia si Norvegia, asa ca prin extinderea numarului de masini care pot impartasi/primi alertele de trafic, va contribui la crearea unui sistem mai sigur. Cu toate acestea, in cazul in care nu este deja evident, singurul dezavantaj este ca va trebui sa detineti o masina sau un camion Volvo pentru a profita de sistemul de alerte de trafic.

Facebook