fbpx

Masinile Jaguar isi vor curata singure parbrizul atunci cand ai nevoie

Masinile Jaguar Land Rover isi vor curata singure parbrizul atunci cand ai nevoie

Atunci cand conduci pe o noapte ploioasa, deseori parbrizul masinii devine neclar si incetosat. Aceasta problema apare in general din cauza faptului ca stergatoarele curata parbrizul in momente inoportune. Noul patent al Jaguar planuieste sa foloseasca tehnologia de urmarire a ochilor pentru ca stergatoarele sa curete parbrizul din spate al masinii atunci cand are nevoie soferul.

Jaguar va folosi senzori care vor detecta miscarile ochilor si ale capului, iar atunci cand soferul va incerca sa se uite prin parbrizul din spate, stergatoarele se vor pune in functiune. Stergatoarele actuale sunt susceptibile sa cauzeze accidente. Atunci cand soferul masinii vrea sa se uite in spate folosind oglinda retrovizoare, deseori gaseste parbrizul din spate neclar pentru ca stergatoare se activeaza la intervale prestabilite si nu raspund la mediul inconjurator sau la comportamentul soferului. In acest caz, soferilor nu le ramane decat sa-si mute privirea de la drum si sa ajusteze manual controalele pentru curatarea parbrizului, lucru care ar putea conduce la accidente.

CITESTE SI:  VIDEO: Windows XP ruleaza pe un smartwatch LG G Watch
CITESTE SI:  Cand se deschide primul tunel forat de The Boring Company

Jaguar vrea sa foloseasca senzori pentru a spori siguranta in masinile sale. Driver Monitor System este un proiect pus in aplicare de Jaguar cu ajutorul Intel si Seeing Machines si a fost prezentat in acest an la CES. Sistemul masinii urmareste ochii soferului si-l avertizeaza atunci cand nu este atent la drum si se uita in alta parte.

CITESTE SI:  Ce performanta uimitoare are noul cip Qualcomm Snapdragon 865

Directorul de inginerie de la Jaguar Land Rover a declarat ca acest sistem poate avea mai multe intrebuintari. Acest sistem Jaguar poate fi folosit la franarea automata de urgenta atunci cand masina este pe cale de a produce o coliziune si cand sistemul realizeaza ca soferul nu a observat pericolul.