fbpx
Masinile fara sofer ale Uber iau acum pasageri

Masinile fara sofer ale Uber iau acum pasageri

Uber a confirmat acum ceva timp ca si ei lucreaza la masini fara sofer. Compania a dezvaluit recent ca primul test public va implica masini fara sofer care vor lua pasageri si ii vor duce la destinatie.

Va exista tot timpul un conducator uman in fata volanului pentru a prelua controlul in caz ca ceva nu merge cum trebuie, dar autoturismului Uber i se va permite sa mearga singur tot timpul cu speranta ca nimic rau nu va avea loc.

CITESTE SI:  Ce autonomie va avea primul scuter electric al Vespa

Masinile fara sofer ale Uber au inceput acum sa ia pasageri. Primul test public al tehnologiei self-driving a Uber este limitat la un grup select de utilizatori din Pittsburgh, Statele Unite.

Acestia vor primi o optiune in aplicatia in sine pentru a fi dusi de o masina fara sofer. Autoturismele sunt Ford Fusions care au fost echipate cu gadgeturi sofisticate pentru a le permite sa mearga singure.

CITESTE SI:  Farenheit 2451 te ajuta sa-ti pastrezi datele pe vecie

Avand masini fara sofer pe strazi cu pasageri in ele, Uber va avea ocazia de a colecta o cantitate semnificativa de date pe care le pot folosi pentru a imbunatati tehnologia.

Mai trebuie efectuata multa munca inainte ca masinile fara sofer Uber sa poate fi lasate sa circule fara supraveghere pe drumurile publice, iar aceste teste sunt doar una dintre treptele de pe acea scara.

Uber va continua sa-si testeze autoturismele autonome cu pasageri pe drumurile publice multe luni de zile. In acest moment, nu este clar daca are de gand sa lanseze o flota similara in alte orase in Statele Unite.

CITESTE SI:  Cum poti conecta wireless controlerul Stadia la smartphone-ul Android

Companii precum Google si-au testat propriile lor masini fara sofer in Silicon Valley de foarte mult timp, asa ca nu este ca si cum nu exista orase in tara unde oamenii nu au intalnit inca un autoturism autonom.