Masinile autonome Uber se intorc pe sosele, dar nu cum crezi

Masinile autonome Uber se intorc pe sosele, dar nu cum ai putea crede

Compania Uber a oprit toate testele masinilor autonome dupa un accident fatal din Tempe, Arizona, de la inceputul acestui an, dar acum se intoarce pe soselele si drumurile publice, desi intr-o maniera limitata.

Uber si-a suspendat intreaga flota de masini autonome dupa accidentul fatal de la inceputul acestui an din Arizona. Compania a suspendat testarea masinilor autonome Volvo XC90 dupa accident.

Acum, compania Uber a anuntat ca pune aceste masini autonome din nou pe soselele din Pittsburgh, doar ca acestea nu vor fi conduse in modul autonom. Aceste autoturisme vor fi operate numai in modul manual.

CITESTE SI:  De ce Apple e a patra cea mai mare companie de jocuri, fara sa produca jocuri

Modul manual inseamna ca va exista un sofer de siguranta care va controla autoturismul in orice moment. Uber a avut si anterior soferi de siguranta la volan atunci cand autoturismele circulau in modul autonom pe sosele, la fel orice alta companie care testeaza masini autonome.

Masinile acestei companii vor fi initial conduse in intregime de soferi pe sosele. Va exista o a doua persoana pe scaunul pasagerului care va documenta evenimentele notabile.

CITESTE SI:  Cand vor putea masinile Tesla sa redea clipuri video

Noile standarde de siguranta pe care compania Uber le-a introdus in urma accidentului includ un sistem de monitorizare a soferului in timp real pentru a se asigura ca acesta este atent in orice moment.

Daca sistemul companiei Uber crede ca soferul nu este atent, acesta va oferi o alerta audio pentru a-l atentiona. Sistemul chiar va avertiza si un supraveghetor de la distanta care va lua masurile corespunzatoare odata ce situatia este evaluata.

CITESTE SI:  Masina Tesla Model 3 va fi capabila de aproape orice prin comenzi vocale

De asemenea, sistemul incorporat de evitare a coliziunii va ramane activ chiar si in timpul condusului manual. Masinile companiei vor fi conduse numai manual, dar senzorii avansati si radarul LiDAR vor ramane operationali, astfel incat Uber sa-si poata actualiza hartile HD pe soselele din Pittsburgh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *