fbpx

Masinile autonome Uber se intorc pe sosele, dar nu cum crezi

Masinile autonome Uber se intorc pe sosele, dar nu cum crezi

Compania Uber a oprit toate testele masinilor autonome dupa un accident fatal din Tempe, Arizona, de la inceputul acestui an, dar acum se intoarce pe soselele si drumurile publice, desi intr-o maniera limitata.

Uber si-a suspendat intreaga flota de masini autonome dupa accidentul fatal de la inceputul acestui an din Arizona. Compania a suspendat testarea masinilor autonome Volvo XC90 dupa accident.

Acum, compania Uber a anuntat ca pune aceste masini autonome din nou pe soselele din Pittsburgh, doar ca acestea nu vor fi conduse in modul autonom. Aceste autoturisme vor fi operate numai in modul manual.

CITESTE SI:  Unde va fi construita Marea Racheta interplanetara a SpaceX

Modul manual inseamna ca va exista un sofer de siguranta care va controla autoturismul in orice moment. Uber a avut si anterior soferi de siguranta la volan atunci cand autoturismele circulau in modul autonom pe sosele, la fel orice alta companie care testeaza masini autonome.

Masinile acestei companii vor fi initial conduse in intregime de soferi pe sosele. Va exista o a doua persoana pe scaunul pasagerului care va documenta evenimentele notabile.

CITESTE SI:  De ce Microsoft ne zice sa dezinstalam cel mai nou update Windows 10

Noile standarde de siguranta pe care compania Uber le-a introdus in urma accidentului includ un sistem de monitorizare a soferului in timp real pentru a se asigura ca acesta este atent in orice moment.

Daca sistemul companiei Uber crede ca soferul nu este atent, acesta va oferi o alerta audio pentru a-l atentiona. Sistemul chiar va avertiza si un supraveghetor de la distanta care va lua masurile corespunzatoare odata ce situatia este evaluata.

CITESTE SI:  Apple ar putea lucra la iPhone-ul pliabil cu aceasta companie

De asemenea, sistemul incorporat de evitare a coliziunii va ramane activ chiar si in timpul condusului manual. Masinile companiei vor fi conduse numai manual, dar senzorii avansati si radarul LiDAR vor ramane operationali, astfel incat Uber sa-si poata actualiza hartile HD pe soselele din Pittsburgh.