Mark Zuckerberg spune ca datele majoritatii celor 2 miliarde de utilizatori de Facebook s-ar putea fi fost puse in pericol

Mark Zuckerberg spune ca datele majoritatii celor 2 miliarde de utilizatori de Facebook s-ar putea fi fost puse in pericol

Facebook a dezvaluit mai multe informatii despre datele pe care le colecteaza de la utilizatori si de ce a avut loc acum cateva saptamani in urma scandalul privind abuzul de date. De asemenea, compania a luat unele masuri concrete pentru a le oferi utilizatorilor mai mult control asupra datelor lor, iar Facebook a adaugat chiar si mai multe clarificari in ceea ce priveste conditiile de utilizare a serviciilor si a datelor in acest scop.

O caracteristica care a fost dezactivata acum a fost folosita anterior pentru a pune in pericol datele majoritatii celor 2 miliarde de utilizatori ai Facebook, spune CEO-ul Mark Zuckerberg.

Caracteristica Facebook despre care Mark Zuckerberg vorbea cu reporterii este aceea care permite utilizatorilor sa caute alti utilizatori prin numarul de telefon sau adresa de e-mail in locul numelor lor.

CITESTE SI:  Cu ce caracteristici importante ar putea veni Samsung Galaxy Note 9

Mark Zuckerberg a spus ca a vazut niste probleme si a adaugat ca, “As presupune ca daca ai fi avut acea setara activata, atunci cineva la un moment dat a avut acces la datele tale publice intr-un fel”.

Directorul tehnic al Facebook, Mike Schroepfer, a dezvaluit anterior aceasta posibilitate intr-o postare de pe blogul companiei. El a mentionat ca aceasta caracteristica a fost foarte utila pentru utilizatorii care doresc sa-si gaseasca amicii in anumite limbi in care este nevoie de mai mult efort pentru a tasta un nume complet.

Acesta a subliniat ca aceasta caracteristica reprezinta 7% dintre toate cautarile din Bangladesh. Mike Schroepfer de la Facebook a recunoscut ca oamenii rau intentionati au abuzat de aceasta caracteristica pentru a pune in pericol informatiile din profilul public prin utilizarea numerelor de telefon si a adreselor de e-mail pe care le au deja prin cautarea si recuperarea contului.

CITESTE SI:  Cine are permisiunea sa-ti scaneze si sa-ti vada e-mailurile de Gmail

“Avand in vedere amploarea si sofisticarea activitatii pe care am vazut-o, credem ca datele majoritatii utilizatorilor de pe Facebook ar fi putut fi puse in pericol in acest fel”, a spus acesta. Facebook a dezactivat acum aceasta caracteristica si efectueaza modificari la recuperarea contului pentru a reduce riscul pentru datele utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *