fbpx
Mark Zuckerberg spune ca datele majoritatii celor 2 miliarde de utilizatori de Facebook s-ar putea fi fost puse in pericol

Mark Zuckerberg spune ca datele majoritatii celor 2 miliarde de utilizatori de Facebook s-ar putea fi fost puse in pericol

Facebook a dezvaluit mai multe informatii despre datele pe care le colecteaza de la utilizatori si de ce a avut loc acum cateva saptamani in urma scandalul privind abuzul de date. De asemenea, compania a luat unele masuri concrete pentru a le oferi utilizatorilor mai mult control asupra datelor lor, iar Facebook a adaugat chiar si mai multe clarificari in ceea ce priveste conditiile de utilizare a serviciilor si a datelor in acest scop.

O caracteristica care a fost dezactivata acum a fost folosita anterior pentru a pune in pericol datele majoritatii celor 2 miliarde de utilizatori ai Facebook, spune CEO-ul Mark Zuckerberg.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum e primul smartphone pliabil Microsoft anuntat oficial

Caracteristica Facebook despre care Mark Zuckerberg vorbea cu reporterii este aceea care permite utilizatorilor sa caute alti utilizatori prin numarul de telefon sau adresa de e-mail in locul numelor lor.

Mark Zuckerberg a spus ca a vazut niste probleme si a adaugat ca, “As presupune ca daca ai fi avut acea setara activata, atunci cineva la un moment dat a avut acces la datele tale publice intr-un fel”.

CITESTE SI:  Ce placi grafice NVIDIA pot fi cu 50% mai puternice decat generatia Turing actuala

Directorul tehnic al Facebook, Mike Schroepfer, a dezvaluit anterior aceasta posibilitate intr-o postare de pe blogul companiei. El a mentionat ca aceasta caracteristica a fost foarte utila pentru utilizatorii care doresc sa-si gaseasca amicii in anumite limbi in care este nevoie de mai mult efort pentru a tasta un nume complet.

Acesta a subliniat ca aceasta caracteristica reprezinta 7% dintre toate cautarile din Bangladesh. Mike Schroepfer de la Facebook a recunoscut ca oamenii rau intentionati au abuzat de aceasta caracteristica pentru a pune in pericol informatiile din profilul public prin utilizarea numerelor de telefon si a adreselor de e-mail pe care le au deja prin cautarea si recuperarea contului.

CITESTE SI:  Cu ce capacitate se va putea incarca wireless smartphone-ul iPhone 12 mini al Apple

“Avand in vedere amploarea si sofisticarea activitatii pe care am vazut-o, credem ca datele majoritatii utilizatorilor de pe Facebook ar fi putut fi puse in pericol in acest fel”, a spus acesta. Facebook a dezactivat acum aceasta caracteristica si efectueaza modificari la recuperarea contului pentru a reduce riscul pentru datele utilizatorilor.