fbpx
Mark Zuckerberg raspunde afirmatiei lui Donald Trump cum ca Facebook este impotriva lui

Mark Zuckerberg raspunde afirmatiei lui Donald Trump cum ca Facebook este impotriva lui

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a oferit un raspuns public unui tweet postat miercuri de presedintele american Donald Trump care a sustinut ca reteaua sociala a fost mereu impotriva lui in timpul campaniei prezidentiale din 2016.

“Donald Trump spune ca Facebook este impotriva lui. Liberalii spun ca l-am ajutat pe Donald Trump”, a scris Mark Zuckerberg. “Ambele parti sunt deranjate de ideile si continutul care nu le place. Asta arata cum functioneaza o platforma pentru toate ideile”.

Declaratia lui Mark Zuckerberg vine in aceeasi zi in care Facebook, Google si Twitter au fost rugate sa depuna marturie inainte de Congresul din 1 noiembrie cand aceste companii se vor confrunta cu intrebari legate de amestecul Rusiei in alegerile din 2016 si cum ar fi putut folosi platformele lor pentru a raspandi dezinformarea intr-o incercare de a influenta rezultatul in favoarea lui Donald Trump.

CITESTE SI:  De ce Apple a inchis contul de dezvoltator al Epic Games

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a criticat aceasta idee in zilele imediat urmatoare alegerilor. Mark Zuckerberg a spus ca este “o nebunie” sa credem ca Facebook l-ar fi ajutat pe Donald Trump in campania prezidentiala.

CITESTE SI:  Internetul gratuit al Facebook a fost inchis in Egipt

Dar de atunci s-a dezvaluit ca Rusia a cheltuit peste 100.000 de dolari pentru anunturi politice pe platforma Facebook, cu intentia de a amplifica mesaje sociale si politice, in favoarea lui Donald Trump.

Grupurile Facebook asociate cu Vladimir Putin ar fi organizat, de asemenea, mitinguri pro-Donald Trump pe teritoriul Statelor Unite. “Dupa alegeri, am oferit un comentariu in care am spus ca ideea ca dezinformarea de pe Facebook a schimbat rezultatul alegerilor este o idee nebuneasca”, a spus Mark Zuckerberg.

CITESTE SI:  Coreea de Nord se afla in spatele atacului ransomware WannaCry, spun serviciile de securitate

“Regret ca am spus ca este o nebunie. Aceasta este o problema prea mare pentru a nu ne ocupa de aceasta”. Mark Zuckerberg a spus ca, “Vom continua sa lucram pentru a construi o comunitate pentru toti oamenii”. “Ne vom aduce contributia pentru a ne apara impotriva statelor care incearca sa raspandeasca dezinformarea si sa submineze alegerile”, adauga Mark Zuckerberg.