fbpx

Marea Britanie vrea sa fie cea mai sigura tara pe internet din lume in cativa ani

Marea Britanie vrea sa fie cea mai sigura tara pe internet din lume in cativa ani

Acum cativa ani in urma, ca parte a incercarii lor de a determina internetul sa fie mai sigur, furnizorii de internet in Marea Britanie au anuntat ca vor incepe sa filtreze unele continuturi in mod implicit.

Ideea era aceea de a impiedica minorii din Marea Britanie sa dea accidental de astfel de continut pe internet, desi, dupa cum am vazut, chiar si unii dintre cei mai buni algoritmi au probleme in a tine pasul.

Acum se pare ca se va continua adoptarea unor legi privind siguranta pe internet, legi despre care se preconizeaza ca vor fi puse in aplicare in urmatorii cativa ani.

CITESTE SI:  Tim Cook critica companiile care monetizeaza datele personale ale clientilor

Acest lucru a fost anuntat de secretarul pentru domeniul digital al tarii, Matt Hancock. Potrivit obiectivului lor, se doreste ca Marea Britanie sa fie cea mai sigura tara din lume pentru a fi pe internet.

Aceste noi legi ar putea aborda diverse probleme pe care le-am vazut pe internet de ceva vreme, cum ar fi hartuirea online, exploatarea minorilor, extremismul si asa mai departe.

CITESTE SI:  Cum incearca guvernul SUA sa inteleaga coronavirusul Wuhan

De asemenea, se asteapta ca guvernul din Marea Britanie sa publice un raport mai tarziu in acest an care va stabili legislatia cu ajutorul diversilor ministri din guvernul Marii Britanii, al organizatiilor de caritate, dar si cu ajutorul contributiei publicului.

Potrivit lui Matt Hancock din Marea Britanie, “Oamenii isi traiesc din ce in ce mai mult viata prin intermediul platformelor online, asa ca este mai important ca niciodata ca oamenii sa fie in siguranta si ca parintii pot avea incredere ca isi pot pastra odraslele in siguranta. Masurile pe care le luam ne vor ajuta sa ne asiguram ca minorii sunt protejati online si sa echilibram nevoia si siguranta cu marile libertati pe care la aduce internetul, doar ca trebuie sa cream offline acest echilibru”.