fbpx
Marea Britanie ar putea forta benzinariile sa instaleze incarcatoare EV

Marea Britanie ar putea forta benzinariile sa instaleze incarcatoare EV

Autonomia autovehiculelor electrice din zilele noastre a evoluat intr-adevar fata de cea din trecut. Cu toate acestea, in cea mai mare parte, este greu sa invingi o masina pe benzina in ceea ce priveste distanta parcursa pana la golirea rezervorului si, de asemenea, in ceea ce priveste cat de rapida si usoara este alimentarea unei masini pe benzina in comparatie cu o masina electrica. In timp ce multe companii incep sa lanseze mai multe incarcatoare EV, in Marea Britanie exista planuri care ar putea forta benzinariile sa instaleze incarcatoare EV.

CITESTE SI:  In care tari din Europa ar putea construi Tesla baterii pentru masini electrice

Avand in vedere ca benzinariile sunt omniprezente, cel putin in comparatie cu incarcatoarele EV, asta inseamna ca proprietarii de masini electrice nu ar trebui sa aiba probleme in gasirea unui loc pentru a-si reincarca autoturismele.

Acest lucru este parte din proiectul de lege din Marea Britanie privind autovehiculele electrice anuntat la inceputul acestui an, iar acesta a fost adus in discutie mai tarziu de catre ministrul Transporturilor al Marii Britanii, John Hayes.

CITESTE SI:  Cum isi construieste Marea Britanie propriul sistem de navigatie prin satelit

Proiectul de lege va solicita, de asemenea, ca toate serviciile de autostrazi din Marea Britanie si marile companii petroliere sa contribuie. De asemenea, guvernul din Marea Britanie va avea puterea de a “impune obligativitatea instalarii tarifelor in intreaga tara”.

Potrivit lui Hayes, “Vrem ca Marea Britanie sa fie cel mai bun loc din lume pentru afaceri si un centru de varf pentru tehnologia moderna a transporturilor, motiv pentru care introducem proiectul de lege pentru autovehiculele electrice in Parlament si investim mai mult de 1,2 miliarde de lire sterline in industrie. Acest proiect de lege va ajuta la construirea unei infrastructuri mai mari pentru a sprijini cererea in crestere de autovehicule automate si electrice, pe masura ce imbratisam aceasta tehnologie si ne indreptam spre viitor”.