fbpx

Malware-ul de pe Mac ajunge la apogeu

Malware-ul de pe Mac ajunge la apogeu

Computerele Mac au fost de obicei cunoscute pentru ca nu a avut la fel de multe probleme cu malware-ul / virusii, comparativ cu sistemul de operare Windows.

Asta nu inseamna ca platforma OS X construita de Apple nu este vulnerabila, doar ca nu exista la fel de multi virusi sau malware care au pus tinta pe computerele Mac de-a lungul anilor.

Cu toate acestea, cu cat computerele Apple devin mai populare, cu atat virusii care ataca platforma sunt mai numerosi.

CITESTE SI:  Un malware Android te impiedica sa-ti suni banca

Potrivit unui raport de BleepingComputer care a sintetizat descoperirile companiilor Bit9 si Carbon Black, se pare ca anul 2015 a fost cel mai prolific an in ceea ce priveste malware-ul de pe computerele Mac.

De exemplu, acestia au descoperit ca intre 2010 si 2014, au existat 180 de cazuri in care a fost descoperit malware pentru Mac.

Asta spre deosebire de cele 948 de cazuri descoperite numai in 2015 si nici n-am ajuns inca la sfarsitul anului.

CITESTE SI:  Cum iti securizezi locuinta inteligenta in fata malware-ului

Desi acesta este fara indoiala un salt urias, se pare ca nu toata lumea este atat de ingrijorata in privinta asta.

Potrivit Network World care l-a citat pe Rich Mogull, un analist din Pheonix, Arizona, “Daca pui la un loc tot malware-ul Mac pe care l-am vazut si combini acele cifre pentru istoria OS X, practic este in mod semnificativ mai putin decat cantitatea de malware Windows pe care o vei vedea intr-o ora”.

De asemenea, trebuie mentionat ca nu fiecare malware gasit este extrem de periculos, avand in vedere ca unii se vor instala foarte greu, avand in vedere ca ar putea avea nevoie de scenarii foarte specifice, dar presupunem ca in cele din urma virusii pentru computerele Mac devin cu siguranta din ce in ce mai multi.

CITESTE SI:  Care ar fi primul cip mobil pe 3nm al Apple

Acest lucru ar trebui sa ia Apple in considerare in viitoarele versiuni ale sistemului de operare OS X de pe Mac.