fbpx

Magazinele Apple din China vor accepta platile mobile folosind Alipay

Magazinele Apple din din China vor accepta platile mobile folosind Alipay

Intr-o miscare efectuata aparent pentru a spori vanzarile si patriotismul local, Apple va accepta plati mobile folosind serviciul popular chinez Alipay la cele 41 de magazine fizice ale sale din China, primul sistem tert din lume care se bucura de sprijin din partea Apple. Alibaba a anuntat miercuri sprijinul din partea companiei.

Fara indoiala, compania americana ii impinge de la spate pe utilizatorii sai sa utilizeze serviciul Apple Pay atunci cand vine vorba despre platile mobile, dar se pare ca in China compania da inapoi si le permite clientilor din tara sa efectueze plati mobile la magazinele sale folosind sistemul Alipay al companiei Alibaba din China.

CITESTE SI:  De ce Apple are ideea incarcarii wireless in ambele sensuri

In mod normal, magazinele Apple accepta Apple Pay, dar se pare ca decizia de a accepta Alipay este modul prin care compania vrea sa contribuie la cresterea vanzarilor (deoarece utilizeaza un sistem pe care clientii chinezi deja il cunosc), iar acest lucru la da incredere consumatorilor din China – faptul ca compania recunoaste si accepta Alipay ca metoda de plata mobila in magazinele sale.

CITESTE SI:  Cum a obtinut un individ un iPhone gratuit in fiecare an

Alipay a fost practic acceptat de compania americana pentru utilizarea in magazinele sale digitale cu aproximativ un an in urma, deci aceasta miscare pare sa fie o evolutie naturala a acestui fapt, permitand utilizarea sistemului Alipay in magazinele fizice ale companiei americane.

Compania a recunoscut in trecut cat de importanta este piata din China pentru compania americana si, avand in vedere numarul de locuitori ai tarii, exista multe posibilitati de abordare.

CITESTE SI:  Cum vrea Pinterest sa reduca raspandirea stirilor antivaccinare

Am vazut si faptul ca compania americana Apple a cedat cererilor guvernului din China, cum ar fi eliminarea anumitor aplicatii de pe iTunes App Store, desi acest lucru pare sa fi atras atentia politicienilor americani care sustin ca, prin acest lucru, Apple permite cenzura Chinei asupra internetului.