Lucreaza Facebook la un smartphone modular

Lucreaza Facebook la un smartphone modular?

Mobile Online

Smartphone-urile modulare pareau modalitatea perfecta pentru utilizatori de a-si actualiza dispozitivele mobile fara sa creeze prea multe deseuri electronice. La urma urmei, daca displayul smartphone-ului functioneaza bine si ai nevoie doar de o noua camera, atunci trebuie doar sa schimbi modulul pentru camera cu unul mai nou si mai bun, in loc sa cumperi un smartphone nou-nout.

In cele din urma, acest lucru se dovedeste de asemenea a fi si mai ieftin. De fapt, acest lucru este ceva la care companii precum Google si LG au lucrat cu Project Ara, respectiv smartphone-ul modular LG G5, desi se pare ca niciunul dintre acele dispozitive modulare nu a fost succcesul rasunator la care companiile au sperat.

CITESTE SI:  Cum iti permite o aplicatie sa-ti "imprumuti" ochii celor nevazatori

Cu toate acestea, este posibil ca Facebook si-ar putea incerca norocul cu un dispozitiv similar? Potrivit unui brevet recent, Facebook pare sa exploreze ideea unui dispozitiv modular care ar putea functiona ca si un smartphone.

Potrivit brevetului Facebook, acesta descrie un “dispozitiv modular elecromecanic” care poate incorpora caracteristici precum un difuzor, un microfon, un display touchscreen si GPS, ceea ce suna ca fiind niste componente pentru un smartphone, desi in brevet dispozitivul companiei Facebook nu se numeste asa.

CITESTE SI:  Motivul pentru care suportul jocului FIFA Mobile pentru Windows Phone se va incheia

Stirea de Business Insider indica de asemenea ca mai multi membri cheie ai Project Ara al Google lucreaza acum la grupul Building 8 al Facebook – care este grupul responsabil pentru depunerea brevetului telefonului modular.

Facebook a refuzat sa comenteze, dar acest lucru nu ar trebui sa fie surprinzator. Cu toate acestea, ar trebui sa mentionam ca multe companii depun din cand in cand brevete, iar acestea nu se materializeaza mereu in produse, asa ca poate nu ar trebui sa avem mari sperante ca Facebook va produce un smartphone modular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *