fbpx

Locul din care provine un semnal radio misterios descoperit recent

Locul din care provine un semnal radio misterios descoperit recent

Unii cred ca ar fi deplasat sa credem ca, in intregul univers, Pamantul e singura planeta cu viata. Avand in vedere cat de vast e universul, nu ar fi ceva exagerat sa credem ca ar putea exista si alte forme de viata, pe care inca nu le-am descoperit. Cu toate acestea, ar putea oamenii de stiinta sa descopere viata pe alte planete? Astronomii din proiectul Breakthrough Listen au descoperit recent un semnal radio misterios care pare sa provina din Proxima Centauri, cea mai apropiata stea de Soare.

CITESTE SI:  Cum au reusit unii sa insele sistemul Autopilot al masinilor Tesla

Desi acei astronomi din proiectul Breakthrough Listen sunt familiarizati cu semnalele radio misterioare, in general acestea tind sa fie atribuite interferentelor create de om sau surselor naturale.

Unul dintre motivele pentru ca acest semnal radio misterios in cauza a generat interes este faptul ca se afla pe banda de 980MHz, o frecventa pe care n-ar trebui sa o transmita nicio nava spatiala creata de oameni.

CITESTE SI:  Apple Watch Series 3 a salvat un kitesurfer de rechini

Un alt motiv este faptul ca frecventa semnalului radio misterios e inconstanta, ceea ce indica faptul ca poate proveni de la suprafata unei exoplanete orbitante. Vorbind pentru The Guardian, astrobiologul Universitatii din Westminster, Lewis Dartnell, a declarat: “Sansele ca acesta sa fie un semnal artificial de la Proxima Centauri sunt imense. Incercam de o gramada de timp sa detectam viata pe alte planete si ideea ca aceasta s-ar afla chiar langa noi, chiar in urmatorul sistem stelar, e uimitoare”.

CITESTE SI:  Cercetatorii canadieni au aflat de ce ne pocnesc degetele

Insa e necesar sa se sublinieze ca acest lucru nu ar trebui sa fie considerat ca un semnal definitiv ca exista viata pe alte planete, dar este totusi ceva fascinant.

Ce parere ai despre asta? Crezi ca acest semnal radio misterios din Proxima Centauri provine de la niste forme de viata inteligente? Sau crezi ca nu exista viata inteligenta acolo?