fbpx
Livrarile de alimente cu dronele sunt acum testate in China

Livrarile de alimente cu dronele sunt acum testate in China

Ele.me, una dintre cele mai importante platforme online de livrare a alimentelor din China, a primit aprobarea din partea autoritatilor din China de a opera drone de livrare pe anumite rute din China.

Ideea utilizarii dronelor pentru a efectua livrari de alimente nu este una noua si are de fapt multa logica. Dronele nu trebuie sa se confrunte cu acelasi tip de trafic cu care se confrunta o motocicleta, o masina sau un camion de livrare, ceea ce inseamna, teoretic, ca dronele ar trebui sa fie mult mai rapide la transportarea alimentelor catre clienti.

CITESTE SI:  Smartphone-ul de gaming Xiaomi Black Shark Helo e oficial - pret si specificatii

Acesta este motivul pentru care are multa logica ca dronele sa fie folosite pentru a livra alimente, lucru care este testat in prezent in China. Compania Ele.me de livrare a alimentelor din China a primit recent unda verde pentru a incepe livrarile cu aparate mici de zbor intr-o zona industriala din Shanghai.

Cu 17 noi rute aprobate, clientii din China care plaseaza o comanda prin intermediul platformei companiei se pot astepta ca alimentele sa ajunga in 20 de minute de la confirmarea comenzii.

CITESTE SI:  De ce China vrea sa interzica mineritul de monede virtuale

Potrivit Ele.me, noua ruta va acoperi o zona de 58 de kilometri patrati si se spune ca vor beneficia de pe urma acestui lucru peste 100 de comercianti care au afaceri in Parcul Industrial Jinshan din Shanghai.

Pe langa faptul ca dronele sunt mai rapide, Ele.me din China estimeaza ca aceste dispozitive ar putea si sa economiseasca bani. Acest lucru se datoreaza faptului ca utilizarea dronelor determina sa fie necesar ca personalul sau de transport sa execute doar 15% dintre rute, ceea ce inseamna o folosire mai redusa a autovehiculelor de livrare de alimente, mai putin combustibil consumat si mai putin timp irosit, lucruri care ar putea fi folosite pentru a efectua mai multe transporturi.