fbpx

Lista cu browsere terte care pot fi setate implicite pe iPhone-uri in iOS 14

Lista cu browsere terte care pot fi setate implicite pe iPhone-uri in iOS 14

Compania Apple din Statele Unite permite in sfarsit ca browsere terte sa fie setate implicite pe iPhone-uri, in iOS 14. Pana acum, browserul implicit pe iPhone-urile Apple a fost Safari. Exista o lista cu navigatoare web in legatura cu care s-a confirmat ca pot fi setate default.

Cu iOS 14, compania Apple din Statele Unite iti va permite in sfarsit sa alegi navigatorul web pe care doresti sa-l folosesti in mod implicit pe iPhone, permitandu-ti sa renunti la Safari daca preferi sa folosesti un browser tert, cum ar fi Chrome sau Edge.

CITESTE SI:  Bresa de securitate cu care s-a confruntat TikTok

De asemenea, cu iOS 14, compania Apple din Statele Unite va permite utilizatorilor de iPhone-uri sa-si schimbe aplicatia prestabilita de e-mail in noul sistemul de operare.

Pentru a candida pentru navigatorul implicit pe iPhone-urile Apple, dezvoltatorii vor trebui sa-si actualizeze aplicatiile. Toate navigatoarele web sunt inca nevoite sa foloseasca WebKit ca motor de navigare adiacent, ceea ce inseamna ca principalele diferente dintre ele se vor reduce la interfete si la modul in care se sincronizeaza cu alte platforme, nu la modul in care paginile web sunt randate.

CITESTE SI:  Polaroid dezvaluie noile sale smartphone-uri Android. Si o tableta

In prezent, exista doar o selectie limitata de browsere terte care pot fi setate implicite in iOS 14 pe iPhone. Iata o lista de browsere terte implicite pe care le putem confirma: Chrome, DuckDuckGo, Edge si Firefox.

O absenta notabila din aceasta lista e versiunea iOS a navigatorului web Brave (desi compania Brave a confirmat ca cea mai recenta versiune a browserului sau trece in prezent prin procesul de analiza al Apple) si Opera Touch (varianta iOS a navigatorului Opera).

CITESTE SI:  Cum e noua tableta iPad a Apple si ce pret are

Recent, s-a vehiculat ca exista un bug in iOS 14 care reseteaza browserul tert implicit la Safari de fiecare data cand repornesti iPhone-ul. Nu e clar exact din ce motiv, dar e posibil ca defectul va fi remediat intr-un viitor update de catre Apple.

Facebook