fbpx
LiFi ar putea inlocui WiFi intr-o zi

LiFi ar putea inlocui WiFi intr-o zi

Este LiFi urmatoarea generatie de conectivitate wireless care va inlocui WiFi. Platforma de transmisie a datelor pe baza de lumina si-a facut aparitia in online dupa ce o companie a anuntat prima sa implementare comerciala.

LiFi, sau Light Fidelity, poate oferi internet calculatoarelor si smartphone-urilor de peste 100 de ori mai rapid decat WiFi.

WiFi este mai mult sau mai putin ceva normal in zilele noastre si oriunde mergem ne uitam sa vedem daca nu cumva exista vreo retea WiFi gratuita pe care o putem folosi.

CITESTE SI:  Drona care te urmareste oriunde de duci

Ei bine, WiFi nu pleaca nicaieri, nu? Pai, momentan nu, dar se pare ca exista alte tehnologii ca LiFi in curs de dezvoltare care ar putea schimba situatia.

Vorbim aici despre internetul bazat pe lumina, mai exact LiFi. S-a tot spus ca LiFi va fi urmatoarea generatie de conexiune wireless la internet care ar putea scoate din schema reteaua existenta WiFi.

LiFi este o platforma de transmisie a datelor bazata pe lumina care a fost deja testata. Teoretic, va fi capabila sa ofere conectivitate la internet computerelor si smartphone-urilor la viteze de peste 100 de ori mai mari decat Wi-Fi.

CITESTE SI:  Specificatiile si preturile oficiale ale lui iPad Pro de 10,5 inch - vine cu o noua tehnologie de display

Ce ziceti de aceasta viteza uriasa? Conceptul de LiFi a fost introdus in 2001 la Universitatea din Edinburgh de profesorul Harald Haas cand a fost pusa intrebarea: “Ce-ar fi daca fiecare bec din lume ar putea sa transmita date?”

Intrebarea a fost urmata de afirmatia sa: “Prin palpairea luminii de la un singur LED, o schimbare prea rapida pentru ca ochiul uman sa o poata detecta, se pot transmite mult mai multe date decat un releu de retea si asta intr-un mod mult mai eficient, mai sigur si mai raspandit.”

CITESTE SI:  Cipurile Qualcomm vor propulsa noi difuzoare smart. Vezi cu ce se vor diferentia acestea

Suna ca un vis, nu-i asa? Ei bine, inca nu este momentul sa ne trezim, dar este bine de stiut ca ne-am putea indrepta in acea directie, dar deocamdata WiFi ramane regele pana ce va fi implementat LiFi.

Sursa: stgist.com