fbpx

Lege noua in China. Unde va fi folosita recunoasterea faciala

Lege noua in China. Unde va fi folosita recunoasterea faciala

Duminica, China a pus in aplicare noile reglementari care impun scanarea oamenilor prin tehnologia de recunoastere faciala, o actiune despre care guvernul chinez a spus ca are drept scop reducerea escrocheriilor.

Legea, prima data anuntata in septembrie, inseamna ca milioane de oameni vor fi vizati de recunoasterea faciala in China, cum ar fi utilizatorii de servicii de telecomunicatii, clientii supermarketurilor si pasagerii din metrouri si aeroporturi.

Ministrul chinez al Industriei si Tehnologiei Informatiei nu a spus care companii vor oferi furnizorilor de telecomunicatii aceste servicii, dar tara gazduieste unii dintre liderii mondiali in software de recunoastere faciala, cum ar fi Megvii si SenseTime.

CITESTE SI:  Ce probleme de calitate au aparut deja la smartphone-ul pliabil Galaxy Fold

Operatorii de telecomunicatii chinezi trebuie sa foloseasca acum aceasta tehnologie si alte mijloace pentru a verifica persoanele care deschid noi conturi de telefonie mobila.

Trei dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila chinezi sunt China Telecom, China Unicom si China Mobile, toti detinuti de stat. Nu e clar modul in care legea se va aplica conturilor mobile existente.

CITESTE SI:  iPhone-ul care e noul cel mai bine vandut smartphone din lume

Pe langa furnizorii de telecomunicatii, noua lege se va aplica si supermarketurilor, metrourilor si aeroporturilor care folosesc deja aceasta tehnologie.

Alibaba ofera clientilor optiunea de a plati folosind aceasta tehnologie pentru a-si verifica identitatea la lantul sau de supermarketuri Hema, dar Alibaba opereaza si un hotel in orasul Hangzhou in care oaspetii pot folosi recunoasterea faciala cu smartphone-urile lor pentru check-in in avans.

CITESTE SI:  Aceasta tara ar putea primi un iPhone mai ieftin de la Apple

Sistemele de metrou ale unor mari orase chineze au anuntat ca vor folosi aceasta tehnologie, ziarul China Daily spunand ca Beijingul va folosi recunoasterea faciala pentru a clasifica pasagerii pentru a permite diferite masuri de verificare a securitatii.