fbpx

Lansare SpaceX istorica. De ce oamenii sunt sfatuiti sa n-o urmareasca pe viu

Lansare SpaceX istorica. De ce oamenii sunt sfatuiti sa n-o urmareasca pe viu

La sfarsitul lunii mai din acest an, astronautii agentiei spatiale americane NASA vor fi lansati in spatiu in sfarsit din SUA de catre compania SpaceX, dupa aproape un deceniu de lansari cu rachete rusesti in Kazahstan.

Dar agentia spatiala americana nu doreste ca publicul sa se deplaseze pentru a vedea pe viu lansarea astronautilor din SUA cu SpaceX. Administratorul NASA, Jim Bridenstine, solicita oamenilor sa urmareasca misiunea istorica online, din cauza riscurilor reprezentate de coronavirusul Wuhan.

CITESTE SI:  Compania care doreste curse cu masini electrice zburatoare

“Cerem oamenilor sa se alature noua in aceasta lansare, dar de la domiciliile lor”, a declarat Jim Bridenstine in cadrul unei conferinte de presa.

Aceasta lansare va fi o realizare semnificativa pentru NASA si pentru SUA deopotriva. Pe 27 mai, doi astronauti ai agentiei spatiale din SUA, Doug Hurley si Bob Behnken, vor zbura pe orbita cu o nava spatiala privata recent dezvoltata, construita de partenerul comercial SpaceX.

CITESTE SI:  Cu ce sistem de operare propriu trebuiau sa vina smartphone-urile Huawei din octombrie

Numita Dragon Crew, capsula este proiectata sa se lanseze cu racheta Falcon 9 a SpaceX de la Centrul Spatial Kennedy din Florida si sa duca cei doi astronauti la bordul SSI.

Atunci cand va avea loc, zborul cu SpaceX va marca prima data cand astronautii din SUA s-au lansat in spatiu cu o racheta de productie americana si de pe pamant american, de la sfarsitul programului Space Shuttle din 2011.

CITESTE SI:  Ce companie cumpara Bethesda si alte studiouri de jocuri

Inca de la ultima lansare Space Shuttle din Florida, astronautii din SUA s-au bazat pe racheta Soyuz a Rusiei pentru a ajunge pe SSI si pentru a se intoarce de acolo pe Pamant, un aranjament care a costat agentia spatiala americana 81 de milioane de dolari pentru fiecare pasager. Pentru a incheia aceasta dependenta de Rusia, agentia NASA a apelat la companiile americane SpaceX si Boeing.

Facebook