fbpx
La ce va fi util avionul autonom cu reactie al companiei Boeing

La ce va fi util avionul autonom cu reactie al Boeing

Colaboratorul militar Boeing a anuntat miercuri ca dezvolta un avion autonom cu reactie fara piloti pe care are de gand sa-l vanda mai multor clienti de pe glob.

Compania Boeing spune ca intentioneaza sa testeze aeronava cu reactie fara piloti, denumita Airpower Teaming System, undeva prin anul 2020. Se spune ca Airpower Teaming System autonom va fi bine potrivit pentru misiuni de supraveghere pe distante lungi, misiuni pe care pilotii umani s-ar putea sa nu le poata indeplini, informeaza Reuters.

CITESTE SI:  Facebook ii opreste temporar pe agentii de publicitate sa excluda grupuri rasiale

Majoritatea oamenilor stiu ca Boeing produce avioane de pasageri, dar compania produce si alte tipuri de avioane. Compania a prezentat un avion autonom de lupta cu reactie despre care se asteapta ca va zbura in 2020.

Avionul autonom a fost proiectat pentru a zbura alaturi de avioanele de lupta cu echipaj uman si cu reactie pentru a efectua colectarea de informatii, pentru supraveghere si recunoastere, dar si pentru avertizari.

Compania Boeing numeste aceasta aeronava autonoma cu reactie Boeing Airpower Teaming System si isi propune sa reduca o parte din riscul situatiilor de lupta. Asta pentru ca, neavand echipaj uman, daca aeronava autonoma se prabuseste nu sunt pierdute vieti omenesti.

CITESTE SI:  In cate zile s-au epuizat stocurile pentru consola Neo Geo Mini in Japonia

Mai mult, va fi capabila sa zboare pentru perioade mai lungi de timp, avand in vedere ca nu este pilotat de oameni care au nevoie de odihna din cand in cand.

De asemenea, s-ar putea chiar sa reziste la forte gravitationale mai mari, depasind astfel limitele care impiedica pilotii umani sa forteze la maximum aeronavele.

CITESTE SI:  Cum sunt noile frigidere BESPOKE Samsung destinate milenialilor

Dupa cum va puteti astepta, Boeing nu a dezvaluit multe detalii despre acest proiect. Se spune ca Airpower Teaming System cu reactie va costa doar o fractiune din pretul unui avion cu reactie cu piloti umani. Boeing va vinde aceasta aeronava autonoma clientilor din toata lumea si o va modifica pe baza cererii clientilor.