La ce va fi folosita AI la anumite puncte de control de frontiera din UE

La ce va fi folosita AI la anumite puncte de control de frontiera din UE

Un numar de puncte de control de frontiera din UE sunt pe cale de a deveni high-tech. In trei tari din UE, calatorii vor primi un test automat de detectare a adevarului, de la un sistem AI.

Uneori, atunci cand oficialii de la imigratie de la aeroport te intreaba la punctul de control de frontiera unde vrei sa mergi, unde vei sta si ce planuri ai in acea tara, ei nu procedeaza astfel din grija pentru tine.

Aceste intrebari sunt de fapt puse pentru a-ti solicita raspunsul. Pe baza raspunsului ai putea fi retinut pentru a fi interogat in continuare, sau ti s-ar permite sa treci de punctul de control de la frontiera.

CITESTE SI:  Cum ne ajuta Google sa primim raspunsuri la intrebarile despre celebritati

Ei bine, se pare ca aceste intrebari vor fi in continuare puse, doar ca vor fi puse de AI (inteligenta artificiala). In Ungaria, Letonia si Grecia, se pare ca oficialii planifica lansarea unui nou sistem AI denumit iBorderCtrl.

Acesta practic detecteaza daca calatorii care trec acele granite spun adevarul sau nu. Calatorii vor trebui sa raspunda la intrebari daca nu doresc sa aiba loc incidente.

CITESTE SI:  O cladire de birouri din Dubai va fi complet printata 3D

Sistemul AI va pune intrebari calatorilor, cum ar fi ce se afla in valiza lor si va incerca sa masoare gradul de adevar din raspunsurile lor studiind expresiile lor faciale.

De asemenea, sistemul AI din UE va adapta intrebarile si scorurile pe baza genului, etniei si limbii vorbite de calator. Calatorii care trec cu succes testele vor primi un cod QR care le va permite sa mearga mai departe de punctul de control de la frontiera.

CITESTE SI:  La ce este mai bun Google Home decat Amazon Echo cu Alexa

Cei care nu trec vor fi in cele din urma pasati unui agent uman care va evalua apoi rezultatele generate de AI. Desi presupunem ca un astfel de sistem pare a fi mai sigur, mai este si destul de deranjant.

Dar avand in vedere ca tehnologia de recunoastere faciala incepe sa apara in mai multe aeroporturi din lume, presupunem ca ar trebui sa ne obisnuim cu aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *