fbpx

La ce rezolutie poate in sfarsit Safari sa redea clipuri video de pe YouTube

La ce rezolutie poate in sfarsit Safari sa redea clipuri video de pe YouTube

YouTube este o platforma de clipuri video. Din pacate, pana recent, utilizatorii de computere Apple Mac nu puteau sa redea clipuri video YouTube in browserul Safari la o anumita rezolutie. Din fericire, nu mai este cazul.

Apple isi echipeaza computerele cu ecrane de inalta rezolutie. De exemplu, iMac vine cu un monitor 5K, rezolutie care nu e des intalnita la alte PC-uri.

Cu toate acestea, la redarea clipurilor video de pe YouTube in browserul Safari al Apple, nu este posibila si redarea la 4K. Acest neajuns dateaza de cativa ani, asa ca presupunem ca utilizatorii Mac sunt deranjati.

CITESTE SI:  Imprimantele HP suporta acum printare controlata prin voce

Cu toate acestea, vestea buna e ca, dupa ani de zile, ultima versiune beta a macOS Big Sur va permite in sfarsit redarea 4K pe browserul Safari al Apple. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu motivul pentru care browserul Safari nu a acceptat clipuri video la rezolutie 4K pe YouTube, acest lucru are legatura cu problema de codec care a limitat rezolutia la 1440p.

CITESTE SI:  FBI spune ca este o mare problema ca nu au acces la datele criptate

Desi nu s-a confirmat niciodata, s-a speculat ca acest lucru s-a datorat faptului ca Google a ales sa foloseasca codecul VP9 pentru YouTube, in loc de codecul H.264 pe care il foloseste browserul Safari al Apple.

Drept urmare, clipurile video redate de pe YouTube au fost limitate la 1440p. Acestea fiind spuse, 1440p nu e o rezolutie rea si in general este urmaribila.

De fapt, si rezolutia video 1080p (Full HD) pe un ecran 4K e destul de decenta, dar presupunem ca este un lucru bun ca utilizatorii Safari ai Apple au in sfarsit optiuni mai diverse dintre care pot alege.

CITESTE SI:  Anumite teste dovedesc ca afirmatiile in legatura cu autonomia laptopurilor companiei Apple sunt cele mai precise

Se preconizeaza ca aceste modificari pentru browserul Safari isi vor gasi calea in update-ul macOS Big Sur care va fi lansat in aceasta toamna. Asa ca, daca detii un Apple Mac care este eligibil pentru update, trebuie sa ai in vedere instalarea update-ului pentru a urmari clipuri video 4K pe YouTube.