fbpx

La ce record a ajuns concentratia de CO2 din atmosfera, in ciuda coronavirusului Wuhan

La ce record a ajuns concentratia de CO2 din atmosfera, in ciuda coronavirusului Wuhan

Conform unor noi informatii, concentratia lunara de CO2 din atmosfera a ajuns la un nou record in iunie, in crestere fata de cea din luna mai. Asta in pofida faptului ca o buna parte dintre industriile poluante au stagnat in ultimele luni din cauza coronavirusului Wuhan.

Noile date publicate de Institutul Scripps de Oceanografie arata faptul ca concentratia de CO2 din atmosfera a atins un nivel lunar de record, de 417 parti pe milion.

Aceasta noua crestere a concentratiei lunare de CO2 fata de rezultatele din mai sunt in concordanta cu cresterea medie anuala. Desi predictiile indicau cu tarie ca schimbarile de comportament datorate coronavirusului Wuhan influenteaza pozitiv atmosfera, inchiderile temporare ale industriilor pe perioada coronavirusului Wuhan nu au fost suficiente pentru a reduce semnificativ concentratia de gaze cu efect de sera prezenta inca in atmosfera.

CITESTE SI:  "Razboiul Stelelor: Ultimul Jedi" a adunat peste 1 miliard de dolari la nivel mondial

Richard Betts, de la serviciului national de meteorologie al Regatului Unit, a declarat pentru New Scientist ca nu este suprinzator faptul ca concentratia de CO2 a atins un nou record desi emisiile s-au redus in ultimele luni, datorita coronavirusului Wuhan.

CITESTE SI:  Ce s-a dezvoltat pentru coronavirusul Wuhan si care poate fi eficient

Acesta sustine ca inca emitem CO2 in atmosfera, doar ca industria se misca mai lent decat inainte, din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, acesta mai sustine ca trebuie sa stopam complet emisiile, pentru a reduce concentratia CO2 din atmosfera.

Da, emisiile sunt in scadere datorita coronavirusului Wuhan, dar poluarea inca exista. Conform agentiei spatiale NASA, concentratia de dioxid de azot intre New York si Washington DC a scazut cu circa 30% in martie, comparativ cu media din ultimii cinci ani.

CITESTE SI:  Valve respiratorii care costa 1 dolar. Cum le produc in masa niste voluntari

Mai devreme in acest an, cifrele publicate de CarbonBrief au aratat ca suspendarile asociate cu coronavirusul Wuhan in China au dus la o scadere cu 25% a emisiilor de CO2 in atmosfera. Imagini din orase precum Los Angeles, Moscova si New Delhi aratau cerul lipsit de smog si strazile golite de oameni.