fbpx

La ce pret ar vinde SoftBank compania ARM Holdings catre NVIDIA

La ce pret ar vinde SoftBank compania ARM Holdings catre NVIDIA

Conform unei noi stiri, compania japoneza SoftBank s-ar putea sa vanda ARM Holdings companiei americane NVIDIA. S-a dezvaluit si la ce pret ar putea avea loc aceasta achizitie.

E posibil ca SoftBank din Japonia se apropie de gasirea unui cumparator pentru ARM Holdings. S-ar putea ca nu te va surprinde cine ar putea fi acel cumparator.

Sursele Wall Street Journal sustin ca SoftBank din Japonia se apropie de semnarea unui acord pentru a vinde ARM Holdings catre compania americana NVIDIA la un pret de cel putin 40 de miliarde de dolari.

CITESTE SI:  Motivele pentru care aproape toate supercomputerele ruleaza Linux

SoftBank si NVIDIA au fost se pare in discutii de cateva saptamani, iar un acord este aproape definitivat, ceea ce inseamna ca vanzarea ar putea fi finalizata saptamana viitoare.

Acordul cu pret de minim 40 de miliarde de dolari va fi profitabil pentru SoftBank, companie care a cumparat ARM Holdings in 2016 pentru 32 de miliarde de dolari. Daca are loc un acord, aceasta ar putea fi una dintre cele mai scumpe achizitii de semiconductori din istorie.

CITESTE SI:  De ce Sony a inscris consola de jocuri PS10 inca de pe acum

Acest lucru ar oferi NVIDIA un avantaj intr-o gama larga de dispozitive de calcul, de la cipuri mobile pana la cele mai performante supercalculatoare.

Pentru SoftBank, aceasta vanzare a ARM ar sustine actiunile in scadere si i-ar permite companiei japoneze sa se refocuseze. Cu toate acestea, acordul cu pret de 40 de miliarde de dolari dintre SoftBank si NVIDIA va avea loc doar daca se depasesc toate obstacolele de reglementare.

CITESTE SI:  VIDEO: Neutrogena SkinScanner este un dispozitiv de 50 de dolari pentru iPhone

In mod clar, NVIDIA nu ar fi un proprietar neutru al ARM Holdings. S-ar putea confrunta cu o opozitie din partea oficialilor care ar putea crede ca compania americana ar avea astfel un avantaj nedrept.

De asemenea, ar putea dicta practic viitorul companiilor care proiecteaza cipuri bazate pe ARM, cum ar fi Apple si Samsung, iar guvernul Statelor Unite si rivalii vor dori probabil asigurari ca NVIDIA va juca cinstit.