fbpx

La ce practica controversata pentru baterii de iPhone-uri renunta Apple

La ce practica controversata pentru baterii de iPhone-uri renunta Apple

Compania Apple din orasul american Cupertino renunta la o practica considerata de multi ca fiind controversata. iPhone-urile cu baterii montate de serviciile terte de reparatii nu puteau anterior sa fie reparate la furnizorii autorizati. Acest lucru s-a schimbat, conform publicatiei franceze iGeneration.

Companii precum Apple ar prefera ca utilizatorii sa se indrepte catre ele pentru repararea iPhone-urilor. Nu suntem siguri daca apelarea la serviciile terte de reparatie duce la o problema cu banii, companiile pierzand venituri din reparatii, sau daca e o problema de siguranta.

CITESTE SI:  De ce Apple dezactiveaza de la distanta anumite iPhone-uri

Din pacate pentru utilizatorii de iPhone-uri, trimiterea acestor dispozitive ale companiei Apple la serviciile terte de reparatii are unele dezavantaje.

De exemplu, stiati ca daca trimiteti iPhone-ul pentru o reparatie a bateriei la un serviciu tert, acel dispozitiv nu va mai fi eligibil pentru reparatie la Genius Bar sau la un alt furnizor autorizat de compania din Cupertino?

CITESTE SI:  De ce smartwatch-urilor Apple Watch li s-a redus autonomia bateriei

Din fericire, se pare ca Apple ar putea renunta la aceasta practica controversata pentru baterii. Asta potrivit publicatiei franceze iGeneration care indica spre un document intern al Apple.

Conform documentului, se pare ca iPhone-urile care au avut bateriile inlocuite de servicii terte vor fi inca eligibile pentru a fi reparate la Genius Bar (in magazinele Apple) sau la alti furnizori autorizati.

CITESTE SI:  LG K7 si LG K10 - noi smartphone-uri midrange ale LG. Specificatii oficiale

Asta inseamna ca, atata timp cand problema a fost la baterie, poti continua sa-ti repari iPhone-ul in mod oficial. Cu toate acestea, retineti ca acest lucru se aplica numai inlocuirilor terte ale bateriei.

Asta inseamna ca daca ai apelat la un serviciu tert pentru inlocuirea ecranului sau altceva, ai putea fi respins de furnizorii autorizati.

Facebook