fbpx

La ce noua modalitate anti-asteroizi lucreaza cercetatorii

La ce noua modalitate anti-asteroizi lucreaza cercetatorii

Cercetatorii lucreaza la o noua modalitate de a nu permite asteroizi pe planeta Pamant care sa ne puna in pericol existenta. Este o modalitate care nu implica sfaramarea corpului cosmic, sfaramare care uneori poate crea un fragment care nu arde complet la intrarea in atmosfera planetei Pamant.

Majoritatea solutiilor anti-asteroizi propuse de cercetatori implica deraierea acestora de la traseu, dar astfel se poate crea o problema. Daca in schimb se creeaza un fragment care ajunge pe planeta Pamant? Cercetatorii au acum o solutie mai sigura.

CITESTE SI:  Solutia alternativa din Japonia la transplanturile de inima

Acesti cercetatori au propus un sistem care sa ataseze un asteroid de o roca de dimensiuni mai mici, schimband centrul de greutate al asteroidului si indepartandu-l de planeta Pamant.

Deoarece metoda implica doar un cablu (un cablu foarte lung), nu se risca sfaramarea corpului cosmic in fragmente. Cercetatorii nu au putut testa acest lucru in viata reala, desigur, asa ca au folosit o versiune simulata a asteroidului Bennu pentru a vedea cat de buna ar fi aceasta modalitate.

CITESTE SI:  Ce procent urias din sarea de masa contine microplastic

Echipa de cercetatori a constatat ca solutia e viabila pentru Pamant. Dar exista schepsisuri. In primul rand, ai nevoie de o roca. In plus, acest lucru necesita ceva timp pentru implementare, fata de sfaramarea corpului cosmic cu o racheta sau cu un proiectil.

Ar functiona eficient cu un sistem coordonat de detectie si raspuns, dar ar putea fi nevoie de ceva timp daca observatorii nu sunt atenti. Acesta este un alt instrument si poate fi necesar atunci cand este doar o chestiune de timp pana ce un asteroid intra pe traseul de coliziune cu planeta Pamant.

CITESTE SI:  Google foloseste machine learning pentru a-i ajuta pe jurnalisti sa adune informatii despre crimele motivate de ura

Ce parere ai despre aceasta idee a cercetatorilor de a deraia asteroizii de pe traseul de coliziune cu planeta Pamant? Crezi ca ar functiona si in viata de toate zilele, asa cum a functionat in simulari?