fbpx
La ce masuri trec unii utilizatori WeChat impotriva administratiei Trump

La ce masuri trec unii utilizatori WeChat impotriva administratiei Trump

Conform unei noi stiri de la publicatia Wall Street Journal, un grup de utilizatori ai aplicatiei WeChat doreste sa treaca la masuri impotriva administratiei Trump, din cauza interzicerii acesteia in SUA. Acel grup de utilizatori nu e afiliat WeChat sau companiei chinezesti Tencent care opereaza aplicatia.

Un grup de utilizatori ai acelei aplicatii aduce in instanta administratia Trump pentru ordinul sau executiv de a interzice tranzactiile cu aceasta aplicatie, informeaza The Wall Street Journal.

Grupul nu este afiliat cu WeChat sau cu proprietarul Tencent al aplicatiei, dar incearca sa blocheze ordinul de pe 6 august al presedintelui american Donald Trump despre care grupul de utilizatori considera ca este neconstitutional.

CITESTE SI:  De ce redarea automata a clipurilor video ar putea fi interzisa in SUA

Asta pentru ca ar incalca dreptul la libera exprimare, conform WSJ. De asemenea, procesul judecatoresc sustine ca interdictia impusa de Donald Trump vizeaza utilizatorii chinezo-americani.

“Este aplicatia principala pentru vorbitorii de chineza din SUA pentru a participa la viata sociala prin conectarea cu cei dragi, impartasind momente speciale, argumentand idei, primind stiri la zi si participand la discutii politice”.

CITESTE SI:  De ce se doreste ca Twitter sa fie anchetata in Statele Unite

Acel proces sustine si ca WeChat a devenit esentiala pentru desfasurarea vietii zilnice ale utilizatorilor sai, multi dintre ei petrecand in mod regulat ore intregi in fiecare zi pe aplicatie.

Ordinul executiv al presedintelui Donald Trump blocheaza explicit “orice tranzactie care are legatura cu WeChat”. A existat o confuzie cu privire la interdictia care urmeaza sa intre in vigoare luna viitoare, din cauza exprimarii vagi in acel ordin al lui Donald Trump.

CITESTE SI:  Cate statii de incarcare rapida va instala Porsche in Statele Unite

A fost unul dintre o pereche de ordine executive pe care presedintele american le-a semnat pentru a viza companiile chinezesti, iar celalalt ordin blocheaza toate tranzactiile cu ByteDance, compania care detine TikTok.

“WeChat, la fel ca TikTok… poate fi folosita pentru campaniile de dezinformare asupra utilizatorilor de pe urma carora beneficiaza Partidul Comunist Chinez”, se arata in ordinul lui Donald Trump impotriva WeChat.