fbpx

La ce masina zburatoare lucreaza Rolls-Royce

La ce masina zburatoare lucreaza Rolls-Royce

Producatorul Rolls-Royce de motoare a proiectat un sistem de propulsie pentru o masina zburatoare, despre care spune ca ar putea fi folosita incepand cu urmatorul deceniu. Compania britanica Rolls-Royce a declarat ca a elaborat planuri pentru o masina electrica cu decolare si aterizare verticale.

Exista destul de multe companii care lucreaza la propriile lor sisteme pentru taxiuri zburatoare sau pentru decolarea si aterizarea verticale. Uber are in vedere operarea unui serviciu complet de taxiuri zburatoare in viitor, iar acum si compania Rolls-Royce se implica in domeniul masinilor zburatoare.

CITESTE SI:  De ce CEO-ul Mozilla critica Microsoft pentru trecerea lui Edge la Chromium

Compania deja are o ampla experienta in producerea de sisteme de propulsie pentru aeronave, iar acum a elaborat planuri pentru o masina electrica cu decolare si aterizare verticale care ar putea transporta pana la cinci persoane.

“Suntem in masura sa jucam un rol de lider in lumea emergenta a mobilitatii aeriene personale si, de asemenea, vom cauta sa lucram in colaborare cu o serie de parteneri”, a declarat Rob Watson, liderul echipei pentru partea electrica de la Rolls-Royce.

CITESTE SI:  Smartphone de buget Nokia 3.1 Plus - pret si specificatii

Sistemul de propulsie pentru un taxi zburator – cu care Rolls-Royce a venit – ar permite masinii zburatoare sa circule la viteze de pana la 400 de kilometri pe ora timp de 800 de kilometri.

Conceptul initial al Rolls-Royce a utilizat de fapt tehnologia turbinelor de gaz pentru a genera electricitate care ar alimenta sase propulsoare electrice care au fost concepute pentru a genera un nivel redus de zgomot.

CITESTE SI:  Cum vor fi sanctionati gamerii abuzivi ai jocului CS:GO

Avand in vedere ca aripile se pot roti la 90 de grade, masina zburatoare va putea sa decoleze si sa aterizeze vertical de pe aeroporturile si heliporturile existente. Rolls-Royce va dezvalui mai multe detalii despre acest concept de masina la Farnborough Airshow mai tarziu in aceasta saptamana.