fbpx

La ce mai pot fi folosite creionul si o hartie, conform cercetatorilor

La ce mai pot fi folosite creionul si o hartie, conform cercetatorilor

In ziua de azi, cand aproape totul este digital, folosirea pixurilor/creioanelor si scrierea pe hartie par aproape arhaice. Cu toate acestea, se pare ca nu ar trebui sa ne pripim si sa renuntam la creion si hartie inca.

Mai ales pentru ca o echipa de cercetatori a descoperit ca este posibil sa cream dispozitive purtabile medicale folosind un creion si o hartie. Datorita unei echipe de cercetatori de la Universitatea din Missouri, s-a descoperit ca creioanele – ale caror miezuri sunt produse 90% din grafit – sunt capabile sa conduca energie atunci cand scrii pe o foaie.

CITESTE SI:  Cum se ocupa Facebook de postarile inselatoare de sanatate

Asta inseamna ca grafitul poate fi folosit ca electrod, in timp ce capacitatile flexibile inerente ale hartiei inseamna ca foaia poate fi amplasata oriunde pe corp si poate fi pliata pe orice parte a pielii.

De asemenea, hartia si creioanele sunt disponibile aproape oriunde si sunt relativ ieftine. In plus, exista beneficii pentru mediu, deoarece creionul si hartia tind sa se degradeze mai devreme decat plasticul.

CITESTE SI:  Detectia fetei a Windows 10 nu este pacalista usor de gemeni

Pe langa asta, pot fi utilizate pentru a crea cu usurinta senzori pentru a crea solutii mai personalizate, conform cercetatorilor. Potrivit lui Zheng Yan, profesor la Colegiul de Inginerie: “De exemplu, daca o persoana are dificultati de dormire, am putea desena un dispozitiv biomedical care ar contribui la monitorizarea acelei persoane. Sau un profesor poate creste implicarea elevilor prin incorporarea crearii unui dispozitiv purtabil folosind aceste doua lucruri. In plus, aceasta abordare are costuri reduse, e simplu de personalizat si ar permite oamenilor de stiinta sa efectueze cercetari la domiciliu, cum ar fi in timpul unei pandemii”.

CITESTE SI:  Primul site din lume a aparut acum 25 de ani

Ce parere ai despre asta? Crezi ca hartia si creionul pot avea si alte intrebuintari, in afara de scriere, cum indica acea echipa de cercetatori din Statele Unite?