fbpx

La ce lucreaza Google si SpaceX impreuna

La ce lucreaza Google si SpaceX impreuna

Conform unor noi stiri, compania Google din Statele Unite si compania spatiala SpaceX din SUA lucreaza la ceva impreuna. Cele doua companii din Statele Unite au format un parteneriat care va fi valabil probabil pana in 2028.

Compania spatiala SpaceX cu sediul principal in Statele Unite va instala statii terestre Starlink pe proprietatile centrelor de date ale Google (Alphabet), in cadrul unui nou acord intre cele doua companii.

Businessul cloud al acelei companii a Alphabet si-a unit fortele cu Starlink intr-un parteneriat care ar putea dura pana in 2028, potrivit CNBC. Impreuna, cele doua companii vor sa ofere clientilor de afaceri din zone izolate acces la serviciul cloud al Google si la serviciul de internet pe baza de sateliti al SpaceX, in a doua jumatate a anului 2021.

CITESTE SI:  Cipurile Qualcomm vor propulsa noi difuzoare smart. Vezi cu ce se vor diferentia acestea

Prin amplasarea de statii terestre in centrele de date, satelitii Starlink ai SpaceX vor avea capacitatea de a oferi date fiabil si cu latenta scazuta catre clienti prin Google Cloud.

CITESTE SI:  Aplicatia Gmail pentru iOS te va avertiza cu privire la linkurile phishing

Dupa cum relateaza CNBC, dispozitivele clientilor vor comunica cu satelitii conectati la centrele de date Google. Acestea pot rula aplicatii in acele centre utilizand serviciile cloud ale Google, servicii care dispun de analitica, AI si capabilitati de machine learning.

Centrele de date ale ale acelei companii vor redirectiona inapoi date catre satelitii Starlink. Anul trecut, Microsoft a anuntat ca lucreaza cu SpaceX la un nou business de calcul in cloud Azure.

CITESTE SI:  Ce schimbare controversata anuleaza Google cu Chrome 70

Acum, o sursa a informat publicatia CNBC ca SpaceX se bazeaza pe centrele de date ale celeilalte companii chiar si pentru acel parteneriat. Desi partenerii nu au confirmat in anuntul lor, SpaceX va amplasa statii terestre mai intai in centrele Google din SUA. Parteneriatul se va extinde in viitor si pentru centralele companiei din alte parti ale lumii.