fbpx

La ce informatii incearca Facebook sa blocheze Comisiei Europene accesul

La ce informatii incearca Facebook sa blocheze Comisiei Europene accesul

In prezent, compania Facebook din Statele Unite este anchetata pentru a se constata daca s-a angajat in practici anticoncurentiale. Pana acum, compania a furnizat sute de mii de documente, dar Facebook incearca acum sa blocheze Comisiei Europene accesul la anumite informatii si documente.

Compania din Statele Unite a blocat temporar Comisia Europeana in a accesa ceea ce compania considera ca sunt “documente irelevante” si “informatii personale extrem de importante” despre angajatii sai.

CITESTE SI:  De ce SUA - super-putere economica - sunt a 31-a tara dupa IQ-ul mediu?

Comisia Europeana, filiala executiva a UE, a solicitat informatiile pentru a sprijini o ancheta preliminara pentru a afla daca Facebook se angajeaza in practici anticoncurentiale.

Timp Lamb, consilier general pentru concurenta al Facebook, a declarat ca compania coopera cu ancheta si ca a inteles ca e nevoie sa predea sute de mii de documente.

Dupa cum informeaza BBC, solicitarea Comisiei Europene a inclus peste 2500 de fraze specifice, cum ar fi “inchidere”. Tim sustine ca comisia doreste o arie prea larga de documente si informatii si ca s-a ajuns chiar sa se solicite istoricul medical al angajatilor si informatii despre membrii familiilor lor.

CITESTE SI:  Cu ce trupa de K-Pop colaboreaza Samsung pentru smartphone-ul Galaxy S20+ 5G si castile wireless Galaxy Buds+

“Noi credem ca astfel de solicitari ar trebui sa fie analizate de instantele UE”, a declarat Tim. Dupa cum informeaza CNBC, Facebook a furnizat deja Comisiei Europene 315.000 de documente care se intind pe 1,7 milioane de pagini.

Compania a solicitat echipei de investigatii sa nu ia in calcul documente si informatii importante dar fara legatura, solicitare pe care acea echipa a refuzat-o. Dupa cum informeaza EUobserver, Facebook a depus o reclamatie la o instanta administrata de UE.

CITESTE SI:  De ce smartphone-ul Pixel 5 e mai scump decat ar trebui sa fie in SUA

Acest lucru a declansat o suspendare temporar a anchetei cat timp instanta analizeaza reclamatia companiei. Asta nu inseamna ca Facebook a iesit invingatoare sau ca Comisia Europeana va trebui sa renunte la ancheta sa.