La ce-i util cel mai mare avion din lume al Stratolaunch

La ce-i util cel mai mare avion din lume al Stratolaunch

Cel mai mare avion din lume, dupa anvergura aripilor, a zburat pentru prima data acum cateva zile. Construit de catre Stratolaunch, acest avion urias construit de compania infiintata de cofondatorul Microsoft, Paul Allen, in 2011 este proiectat pentru a functiona ca platforma de lansare pentru sateliti si rachete. Ideea este de a pilota aceasta aeronava la o altitudine de 10 kilometri, inainte de a lansa sateliti si rachete pe orbita.

Stratolaunch, o companie de lansare de rachete, a lucrat de ceva timp la cel mai mare avion din lume – dupa anvergura aripilor. Aeronava a decolat pentru prima data sambata dimineata.

CITESTE SI:  Olimpiada de la Rio din 2016 va putea fi vazuta in realitate virtuala

Cu o intindere a aripilor de 117 metri, gigantul cantareste 226 de tone si eclipseaza chiar si cele mai mari aeronave de pasageri din lume precum Airbus A380 si Boeing 747.

Acesta s-a ridicat de la sol pentru prima data in Mojave, California. Acest avion al Stratolaunch nu este destinat transportului pasagerilor de la un punct la altul.

CITESTE SI:  Cum vei putea trai calatoria in jurul Lunii cu SpaceX

A fost proiectat pentru a lansa rachete pe orbita din aer. Testul de zbor al acestui avion a durat peste doua ore, dupa care aeronava a aterizat in siguranta, conform Stratolaunch.

Acest avion cu doua fuselaje al Stratolaunch a fost proiectat pentru a zbura la o altitudine mare de unde poate lansa rachete care apoi isi pornesc motoarele pentru a ajunge pe orbita.

Nu a existat o racheta in acest zbor initial de test, dar cel putin o companie, Northrop Grumman, s-a inscris pentru ca Stratolaunch sa trimita racheta Pegasus XL in spatiu folosind aceasta platforma.

CITESTE SI:  Asistentul virtual Siri e mai bun fata de 2017. De ce se poate si mai bine

Potrivit pilotului de test Evan Thomas, “Zborul in sine a fost lin, exact ce ne dorim de la un prim zbor”. Aceasta a adaugat: “A zburat la fel cum am simulat si cum am anticipat”. De asemenea, compania Stratolaunch spune ca sistemele avionului au functionat ca un ceas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *